Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 19

Sveikatingumo trenerė: jei norite sveikai numesti vieną kilogramą, prireiks 45 dienų

Pradėdami lieknėti, dažnai sau iškeliame labai konkretų tikslą, kiek kilogramų norime numesti, ir nekantriai laukiame, kada pavyks šią ribą pasiekti. Sveikatingumo trenerė Lilija Kurnosova, feisbuke sukūrusi moterų grupę „Fitness mummy“, taip pat labai dažnai girdi iš savo klienčių konkretų kilogramų skaičių, kurio jos nori atsikratyti. O pirmas ir dažniausias klausimas – per kiek laiko tai įmanoma. Ką ji pataria savo klientėms?
Lilija Kurnosova
Lilija Kurnosova / Asmeninio archyvo ir 123.rf.com nuotr.

Vienam kilogramui – 9 tūkst. kalorijų deficitas

„Kai manęs paklausia, per kiek laiko įmanoma numesti norimą kilogramų skaičių, labai dažnai nuviliu žmones, nes tai užtruks, o jie nori čia ir dabar arba vakar. Pirmiausia aš klausiu, per kiek laiko juos priaugo. Ir paprastai atsakymo nebūna. Lygiai taip pat aš negaliu atsakyti ir joks rimtas specialistas to nepasakys, per kiek laiko priaugto svorio įmanoma atsikratyti.

Yra žinoma, kad norint prarasti 1 kg riebalų, kalorijų deficitas turėtų būti 9 tūkst. Tai reiškia, kad numesime 1 kg, kai, mažindami savo mitybos raciono kalorijų skaičių, pasieksime 9 tūkst. kalorijų deficitą. Vidutinė ne daug judančio, biure dirbančio žmogaus dienos kalorijų norma – apie 2000. Taigi, jeigu norisi tai padaryti greitai, 5 dienas reikėtų nieko nevalgyti. Turbūt suprantate, kad tai ne išeitis“, – skaičiavo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas