Septynerių metų patirtį dietologijos ir klinikinės mitybos srityje turinti dietologė Deidre Huysamen sako, kad kiaušinių baltymų nereikėtų laikyti atvirame inde – reikėtų pasirūpinti sandariu, tačiau juos galima laikyti, rašo msn.com.
„Šaldytuve kiaušinių baltymus galima laikyti 2–3 dienas, o užšaldytus – apie 3 mėnesius“, – teigia D.Huysamen.
Medicinos mokslų magistrė, dvejus metus besispecializuojanti žmonių mitybos srityje, Iyanuoluwa Oyetunji sako, kad kiaušinių baltymus svarbu laikyti tinkamomis sąlygomis.
„Šaldytuve jie gali išlikti iki keturių dienų, o sušaldyti – iki šešių mėnesių. Bet juos svarbu laikyti sandariuose induose“, – pabrėžia I.Oyetunji.
15 metų darbinę patirtį turintis mitybos specialistas Michaelas Colangelas teigia, kad žalius kiaušinių baltymus būtina kuo greičiau įdėti į šaldytuvą, jei neketinate jų naudoti iš karto.
Žalius kiaušinių baltymus, pasak specialisto, sandariame inde šaldytuve galima laikyti iki 4 dienų, o virtus kiaušinių baltymus sandariame inde šaldytuve galima laikyti iki 7 dienų.
„JAV maisto ir vaistų administracijos duomenimis, žalius kiaušinių baltymus taip pat galima laikyti šaldiklyje iki vienų metų. Vartojant kiaušinius pasibaigus šiam terminui, padidėja rizika susirgti per maistą plintančiomis ligomis“, – atkreipia dėmesį M.Colangelas.