Receptų su šio blyno variacijomis ne vienas ir ne du, tiekti jį galima su įvairiausiais priedais. Jei norisi sotesnio varianto – su keptais pievagrybiais ar lašiša, o jei vis jaučiate poreikį desertui, galima gardinti klevų sirupu ar šviežiomis uogomis, ledais. Improvizacijai vietos tikrai daug.
Reikės:
- 4 kiaušinių,
- 3 valg. š. cukraus,
- 4 valg. š. miltų,
- 200 ml „Piemenėlio Excellence“ pieno (galima ir grietinėlės),
- žiupsnelio druskos,
- 100 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
- 2 arb. š. cukraus pudros (papuošimui),
- 4 obuolių,
- 1 valg. š. cinamono,
- žiupsnelio vanilės,
- mėgstamų ledų.
Gaminimas:
Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, miltus, druską, vanilę. Plakite ilgai, nes nuo jūsų įdirbio priklausys, kaip kepinys iškils. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C, o kai jau bus įkaitusi, į apvalų kepimo indą (pageidautina aukštesniais kraštais) ar ketaus keptuvę įdėkite 50 g sviesto ir kiškite į orkaitę.
Kai sviestas ištirps (tai užtruks 5–7 min., svarbu stebėkite, kad nesudegtų), išimkite kepimo formą su sviestu iš orkaitės, greitai supilkite į paruoštą plakinį (tik nenusideginkite karštu sviestu) ir greitai dėkite atgal kepti.
Per 15–20 min. orkaitėje įvyks tikras stebuklas: plakinys virs puriu, geltonu, apskrudusiu blynu skirtingais kraštais.
Beje, kartu su vaikais pro orkaitės stiklą galėsite stebėti, kaip jis pučiasi ir veržiasi per kraštus. O jiems tai patiks!
Kol šventinis blynas kepa, nulupkite obuolių žievelę, išimkite sėklytes ir susmulkinkite.
Pagardinę juos šaukšteliu cukraus ir cinamono patikėkite keptuvei su sviestu.
Pakepinkite obuolius, kol šie suminkštės ir suberkite juos ant iš orkaitės ištraukto blyno.
Pjaustykite ir dėliokite į lėkšteles prieš tai pabarstę cukraus pudra, galite pagardinti ir šaukšteliu ledų. Linkime skonio ir kvapo lig padebesių!
Dėkojame Linai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!