Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treneris pataria: 6 vasariškos sporto šakos, kurios efektyviausiai degina kalorijas

Atėjus vasaros sezonui, esame linkę treniruoklių salę iškeisti į gulėjimą gamtoje. Vis dėlto šiltas oras suteikia visas sąlygas atostogas derinti su sportu. Sporto ir sveikatingumo srities specialistas, treniruočių namų „Body Lounge“ įkūrėjas ir vadovas Regimantas Lukoševičius išskiria efektyviausiai kalorijas deginančias vasariškas sporto šakas, padėsiančias dienas leisti aktyviau.
Pirmoji irklenčių pamoka
Pirmoji irklenčių pamoka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

R.Lukoševičius primena, kad siekiant geriausio rezultato, nereikėtų aklai pasikliauti kitų žmonių patarimais. Anot specialisto, kiekvieno žmogaus organizmas yra individualus, o tai lemia skirtingą kalorijų degimo greitį. Tai priklauso nuo amžiaus, asmens dienos užimtumo, ūgio, svorio ir kitų niuansų.

Treniruočių namų įkūrėjas priduria, kad vien sportuojant, gerų rezultatų pasiekti nepavyks: „Pirmiausia visiems, norintiems gerų rezultatų, patarčiau išjungti šviesą šaldytuve – iš ten ateina daugiausia kalorijų. Reikia prisiminti, kad pats sportas svorio nemeta, jis tik padeda.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Regimantas Lukoševičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Regimantas Lukoševičius

Sporto šakos, kuriomis R.Lukoševičius rekomenduoja užsiimti vasaros sezonu, reikalauja reguliarumo, o norint, kad kalorijos pradėtų degti, reikėtų sportuoti ne mažiau kaip 15 minučių.

Bėgimas

Tai yra mažiausiai įpareigojantis sportas, nereikalaujantis jokių specialių sąlygų, išskyrus bėgimo batelius. Rekomenduojamas intensyvus arba lengvas bėgimas ristele 15–30 minučių. Pradėti galima nuo minimalaus laiko ir kiekvieną treniruotę bėgimą ilginti 2 minutėmis, kol pasiekiama 30 minučių.

Reikia nepamiršti, kad organizmas po 6 savaičių prisitaiko prie krūvio, todėl nekeičiant tempo, rezultatų nebus. Pasirinkus bėgimą, galimos įvairios kombinacijos: po bėgimo atlikti įvairius tempimo, ištvermės, lankstumo pratimus.

Specialistas pataria, kad žmonės, turintys problemų su nugara ar kitais skausmais, geriau rinktųsi greitą ėjimą su šiaurietiškomis lazdomis.

Futbolas ir paplūdimio tinklinis

R.Lukoševičiaus teigimu, nestabili platforma reikalauja daugiau energijos, kūnas nėra įpratęs prie judėjimo ant smėlio, todėl kalorijos dega pakankamai intensyviai. Nestabili danga stiprina čiurnas, o šuoliukai masažuoja žarnyną.

Vida Press nuotr./Sportuojanti mergina
Vida Press nuotr./Sportuojanti mergina

Kaip didžiausią tinklinio naudą, specialistas išskiria privalėjimą pakelti galvą į viršų: „Dabar visi naudojamės išmaniaisiais, todėl linkstame link žemės, o tinklinis mus ištiesina – reikalauja, kad atsiloštume, pažiūrėtume į viršų, ištiestume rankas, atvertume mentis. Tai yra viena iš sveikiausių komandinių sporto šakų.“

Irklentė

Šiuo metu itin populiari sporto šaka, nereikalaujanti ypatingų sąlygų – reikia tik irklentės ir vandens telkinio. Pats irklavimas, kalorijų atžvilgiu, yra net efektyvesnis nei bėgimas – atsižvelgti reikia tik į tai, ar plaukiama prieš srovę, ar pasroviui.

Riedučiai

Ypač efektyviai veikia moterims – kalorijų deginimas nėra toks intensyvus, tačiau riedant reguliariai, gražėja kojos ir sėdmenys.

Fotolia nuotr./Riedutininkė.
Fotolia nuotr./Riedutininkė.

Lipimas laiptais

Žmonėms, dažnai besiskundžiantiems, kad neturi laiko sportuoti, R.Lukoševičius rekomenduoja kasdienį važiavimą liftu iškeisti į lipimą laiptais. Lipimas laiptais stiprina kojas, gražina šlaunis, sėdmenis, širdis iš karto pradeda plakti didesniu intensyvumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas