Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tyrimas: kaip fiziniai pratimai gali padėti vyrams mėgautis seksu ilgiau

Naujoje mokslinių tyrimų apžvalgoje daroma išvada, kad bėgimas, joga ir pratimai dubens dugnui gali padėti išspręsti priešlaikinės ejakuliacijos problemą.
Mankšta
Mankšta / 123RF.com nuotr.

Remiantis naujo tyrimo, paskelbto žurnale „Trends in Urology and Men's Health“, rezultatais, mankšta gali būti tokia pat veiksminga, kaip ir vaistai, gydant priešlaikinę ejakuliaciją, rašoma everydayhealth.com.

Atliekant apžvalgą buvo pasitelkti 54 tyrimai ir beveik 3 500 dalyvių, siekiant ištirti priešlaikinės ejakuliacijos gydymo be vaistų veiksmingumą.

„Žinoma, kad priešlaikinė ejakuliacija yra dažnas vyrų visame pasaulyje nusiskundimas. Aiškaus apibrėžimo, kas yra priešlaikinė ejakuliacija, trūkumas turi įtakos gydymui, o veiksmingų vaistų yra palyginti nedaug“, – pranešime spaudai teigė vyriausiasis autorius daktaras Lee Smithas, Anglia Ruskin universiteto Kembridže (Anglija) visuomenės sveikatos profesorius.

Šios apžvalgos rezultatai rodo, kad fiziniai pratimai, įskaitant bėgimą ir dubens dugno treniruotes, gali padėti gydyti priešlaikinę ejakuliaciją, sakė dr. L.Smithas.

Kaip dažnai pasitaiko priešlaikinė ejakuliacija?

Jungtinės Karalystės mokslininkų teigimu, kadangi nėra vieno priešlaikinės ejakuliacijos apibrėžimo, vertinimai, kiek vyrų patiria priešlaikinę ejakuliaciją, labai skiriasi. Remiantis tyrimu, paplitimas svyruoja nuo 30 iki 83 proc.

Mayo klinikoje priešlaikinė ejakuliacija apibrėžiama kaip vyro ejakuliacija, įvykstanti anksčiau, nei jis nori, sekso metu. Jei taip nutinka retai, tai nėra priežastis nerimauti. Tačiau priešlaikinė ejakuliacija vyrui gali būti diagnozuota šiais atvejais:

  • visada arba beveik visada ejakuliuoja per 1–3 minutes po įsiskverbimo;
  • niekada arba retai gali atidėti ejakuliaciją sekso metu;
  • jaučia nerimą ir nusivylimą dėl ejakuliacijos laiko ir dėl to vengia seksualinio artumo.

Reguliari mankšta gali padėti vyrams atitolinti ejakuliaciją

Autoriai nustatė, kad reguliarus fizinis aktyvumas davė daug žadančių rezultatų daugelyje tyrimų, kuriuos jie analizavo savo apžvalgoje.

Pavyzdžiui, tyrime, kuriame dalyvavo 105 dalyviai, nustatyta, kad bėgimas po 30 minučių penkis kartus per savaitę padėjo pailginti laiką, kol įvyksta ejakuliacija tiek pat, kiek vaisto, patvirtinto vartoti priešlaikinei ejakuliacijai gydyti ne Jungtinėse Amerikos Valstijose, vartojimas. O kiti du tyrimai susiejo jogą su reikšmingu ejakuliacijos atitolinimo pagerėjimu.

Dubens dugno pratimai taip pat gali padėti

Buvo įrodyta, kad dubens dugno raumenų mankšta taip pat turi tam tikrą naudą. Dubens dugno pratimus atlikę vyrai pailgino latentinį laiką nuo vidutiniškai 1 iki 3 minučių.

Šiaurės Amerikos seksualinės medicinos draugijos duomenimis, vyrai, kurie gali sustiprinti ir pagerinti dubens raumenų kontrolę, atpalaiduodami tarpvietės raumenis, gali atitolinti ejakuliaciją.

Dubens dugno pratimai, dar vadinami Kėgelio pratimais, gali padėti sustiprinti šiuos raumenis, teigia Mayo Clinic.

Svarbu apsvarstyti kelias gydymo galimybes

Klivlando klinikos gydytoja urologė Raevti Bole sako, kadangi daugelyje į apžvalgą įtrauktų tyrimų buvo naudojamas ne tas pats priešlaikinės ejakuliacijos apibrėžimas, gali būti, kad priešlaikinė ejakuliacija būna skirtingo laipsnio.

Ji teigė, kad „tyrimuose dalyvavo nedidelis pacientų skaičius, todėl sunku pasakyti, ar rezultatai buvo gauti dėl gydymo, ar dėl atsitiktinumo“.

Vis dėlto apžvalga rodo, kad gydant priešlaikinę ejakuliaciją svarbu apsvarstyti kelias galimybes. „Priešlaikinei ejakuliacijai įtakos turi daug veiksnių, įskaitant hormonus, stresą, nerimą, ankstesnius seksualinius epizodus ir bendrą erekcijos funkciją“, – sako R.Bole.

Kadangi kiekvienas pacientas yra skirtingas, nėra vieno universalaus gydymo. „Vaistai, pratimai, konsultacijos, sekso terapija, joga, dubens dugno pratimai, pagrindinių ligų gydymas – visi šie dalykai yra svarbūs“, – teigė specialistė.

Nerimaujate dėl priešlaikinės ejakuliacijos? Pasikalbėkite su gydytoju

Labai svarbu, jog vyrai suprastų, kad nėra gėda kalbėtis su gydytoju apie priešlaikinę ejakuliaciją.

„Pacientai pasikalba su mumis ir supranta, kad jų ejakuliacija atitinka normą. Jie tiesiog nežinojo, kas yra normalu, – sako R.Bole. – Tačiau jei diagnozuojame problemą, galime kartu ieškoti sprendimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas