Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 14

Vaisingumo turistės – į kokias šalis jos vyksta užsišaldyti kiaušinėlių?

Vargu, ar ką nustebins amerikiečių turistai, vasarą suplūdę į Londoną, kur jie nori, tarkime, apsilankyti teniso varžybose Vimbldone, nusifotografuoti prie Big Beno arba pasilepinti šampanu ir delikatesais „Claridge's“. Tačiau moterys, kurių keliones planuoja nauja kompanija „Milvia“, čia lankosi dėl kitos priežasties – jos nori užšaldyti savo kiaušialąstes.
Laboratorijoje, kur apvaisinti kiaušinėliai
Laboratorijoje, kur apvaisinti kiaušinėliai / „Scanpix“/AP nuotr.

Kiekvieną jų kelionės detalę – nuo ​​skrydžių iki hormoninių vaistų ir apsilankymų pas gydytoją – organizuoja „Milvia“, kurios tikslas – padaryti, kad užšaldyti kiaušialąstes būtų pigiau ir paprasčiau.

Kompanija apskaičiavo, kad Jungtinėse Valstijose yra milijonai moterų, norinčių užšaldyti savo kiaušialąstes, tačiau tik maža dalis jų gali tai padaryti, pasakojo bendrovės įkūrėjas ir generalinis direktorius Abhi Ghavalkar.

Kiaušinėlių užšaldymas trunka apie dvi savaites ir gali leisti moteriai susilaukti vaikų vyresniame amžiuje. Paprastai pacientė susileidžia hormonų, kad pastimuliuotų kiaušides, o tada specialistas paima kiaušialąstes ir patalpina jas skystame azote, kad galėtų naudoti ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito