Dietos – vienas iš rizikos veiksnių
„Emocinis valgymas, o dažniausiai persivalgymas, neretai nuveda prie dietų. Dieta iš tiesų laikoma padidėjusio polinkio į emocinį valgymą rizikos veiksniu. Nuolat kovojant su alkio pojūčiu, galima prarasti ryšį su alkio ir sotumo jausmais, o tai yra papildomas emocinio valgymo vystymosi rizikos veiksnys“, – portalui manodaktaras.lt pasakojo „Clinic Agatas“ dietologė.
Taigi polinkis valgyti reaguojant į neigiamas emocijas ar stresą, anot gydytojos, yra atsakas stresinei būsenai – fiziologinės streso reakcijos imituoja vidinius pojūčius, kurie sukelia sotumo jausmą. Todėl nepakankamai valgydamas organizmas negali atskirti savo nustatyto maisto apribojimo nuo tikro maisto trūkumo ir tai pradeda veikti bado režimu: sulėtėja medžiagų apykaitos greitis, padidėja alkis bei apetitas.