Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 23

Valgote tai pusryčiams? Dietologai jums turi blogų žinių

Pusryčiai vadinami vienu pagrindiniu dienos valgių, tačiau, nepaisant to, kai kas jų vis dar nevalgo, o kai kas valgo tai, kas pakliūva. Kaip tokie pasirinkimai veikia mūsų sveikatą, aptaria dietologai.
Kruasanai
Mergina valgo spurgą / Shutterstock nuotr.

Lėtinis uždegimas gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų ir ligų, jei į jį nekreipsime dėmesio. Remiantis „Harvard Health“, lėtinis uždegimas taip pat „atlieka pagrindinį vaidmenį“ sergant tokiomis ligomis kaip diabetas, širdies ligos, kai kurios vėžio rūšys ir Alzheimerio liga, rašoma Eat This.

Kadangi uždegimas susijęs su svoriu, mityba ir fiziniu krūviu, yra tam tikrų maisto produktų, kurių vengdami galime sumažinti tikimybę juo susirgti. Jeigu manote, kad vienu metu keisti daugybę dalykų yra neįveikiama, naudinga pradėti tik nuo vienos dienos dalies – rytinės rutinos. Pusryčiai yra svarbus dienos maistas, aprūpinantis mus sveikais baltymais, skaidulomis ir kitomis naudingomis maistinėmis medžiagomis. Tačiau jūsų pusryčių rutina taip pat gali sukelti su uždegimu susijusių problemų, apie kurias net nepagalvojate. Tad ko turėtumėte vengti pusryčiaudami?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais