Daržovės bei vaisiai turi daug skaidulų, kurios yra didžiausias susikaupusių riebalų priešas bei efektyviai išvalo virškinamąjį traktą. Be to, didžiulis vitaminų ir mineralų kiekis, esantis vaisiuose ir daržovėse, stiprina imunitetą bei paruošia žiemos sezonui.
Vaisių ir uogų dieta
Ši dieta turi kelis variantus:
1. Griežta 3 dienų vaisių ir uogų dieta;
2. 7 dienų vaisių ir uogų dieta;
3. Platesnio raciono vaisių ir uogų dieta, kurios metu galima valgyti ne tik uogas bei vaisius, bet ir grūdus, pieno produktus bei žuvį.
Nesvarbu, kokios iš šių dietų laikysitės, turite nepamiršti šių pagrindinių taisyklių:
- Per dieną reikia išgerti ne mažiau nei 1,5 litro vandens.
- Vaisiai bei daržovės turi būti vietiniai. Egzotiškų ir atvežtinių skanumynų galime valgyti žiemą, be to, juose mažiau vitaminų bei mineralų. Išimtis: arbūzai, melionai, persikai ir vynuogės.
- Būtina vaikščioti gryname ore, nenaudoti draudžiamų produktų ir neužsiimti sunkia fizine veikla.
- Verta žinoti, kad šviežios uogos, ypač braškės ir žemuogės, yra stiprūs alergenai. Jeigu prasidėtų alergija, turite liautis laikytis dietos ir pasikonsultuoti su gydytoju.
Griežta 3 dienų vaisių ir uogų dieta
Laikantis šios dietos per 3 dienas galima netekti 3–4 kg. Dieta iš tiesų labai veiksminga, tačiau įsidėmėkite – kai kurios uogos ir vaisiai gali sukelti alergiją, vidurių užkietėjimą, pilvo pūtimą, virškinamojo trakto ligų paūmėjimą.
Dietos esmė: atsisakyti visų produktų išskyrus sezoninius vaisius bei daržoves. Švieži vaisiai bei daržovės, nors yra mažai kaloringi, mažina apetitą bei suteikia sotumo jausmą.
Pavyzdinis dietos valgiaraštis:
1 diena: 0,5 kg braškių, 5 obuoliai, 4 kriaušės, 0,5 kg mėlynųjų vynuogių;
2 diena: stiklinė žemuogių, 6 obuoliai, 6 kriaušės, 0,5 kg vyšnių;
3 diena: stiklinė mėlynių, 5 obuoliai, stiklinė vyšnių, 10 abrikosų.
Priklausomai nuo vaisių ir uogų derėjimo laiko, kai kuriuos produktus galima keisti slyvomis, persikais, trešnėmis, arbūzais arba melionais.