Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros sezono atidarymo proga – masinis popiečio miegelis Vilniaus centre

Savaitgalį sostinėje praūžusiame Vilniaus šaltibarščių festivalyje netrūko ne tik aktyvių pramogų, rekordų, meno, bet ir dažnas po tiek įspūdžių svajojo apie popietuką. Kokybiško miego ambasadorius „Sleep Fest“ pasirūpino, kad ši vilniečių ir miesto svečių svajonė taptų realybe ir pakvietė į specialiai Kūdrų parko centre įsikūrusią poilsio erdvę, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„Sleep Fest“
„Sleep Fest“ / Organizatorių nuotr.

Rudenį Vilniuje vyksiančios miegui skirtos konferencijos „Sleep Fest“ organizatoriai žino, koks svarbus kiekvieno mūsų fizinei ir emocinei sveikatai yra kokybiškas miegas. Tad kartu su partneriu „Ikea“ gryname ore, Kūdrų parke, įkurdino poilsio erdvę, kurioje didelėse patogiose lovose lankytojai galėjo atsikvėpti, išsitiesti, įsiamžinti kartu su draugais ar visa šeima, o norintys pasikrauti energijos – ir nusnausti.

Moksliniai tyrimai rodo, kad bemieges naktis gana nesunkiai galima paversti kokybišku poilsiu miegant gryname ore, pavyzdžiui, palapinėje ar hamake. Tai išbandyti praktiškai paprasta ir Lietuvoje vasaros metu. Miegas gryname ore padeda subalansuoti cirkadinį ritmą, tuomet lengviau užmigti vakare ir nubusti ryte. Taip pat poilsis gryname ore gali turėti pozityvaus poveikio imuninei sistemai bei emocinei savijautai.

Ne mažiau reikšmingas emocinei sveikatai ir gyvenimo džiaugsmui yra juokas bei dalinimasis geromis emocijoms. Jų išties netrūko ir kitoje išskirtinėje „Sleep Fest“ poilsio erdvės lokacijoje – Rotušės aikštėje. Populiarioje sostinės vietoje stovinčios lovos privalumus išbandyti nusidriekė laukiančiųjų eilė. Ir šeimos su vaikais, ir elegantiškos damos, ir netgi jaunavedžių poros su džiaugsmu naudojosi unikalia proga prigulti lovoje pačiame miesto centre.

Konferencija „Sleep Fest“ spalio 26 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“, kvies pasinerti į įtraukiančius užsiėmimus, įžvalgias diskusijas bei naujausias mokslu grįstas žinias apie miegą ir jo reikšmę mūsų kasdienybėje.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas