Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus ligoninėje – dvigubai daugiau paslydusių ir susižeidusių pacientų, kituose didžiuosiuose miestuose traumų padaugėjo nežymiai

Gausus sniegas, slidūs keliai bei šaligatviai pastarosiomis dienomis tapo ne vienos nelaimės priežastimi. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikai skaičiuoja, kad per sausio 10-osios parą sulaukta dvigubai daugiau paslydusių ir susižeidusių pacientų negu sausio 9-ąją. Kauno ir Klaipėdos medikai pacientų gausa kol kas nesiskundžia.
Pėstieji
Lietuvoje vėl gausiai prisnigo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gausiam sniegui užklojus šaligatvius, ant kurių vis dar yra gana daug ledo, Vilniuje pagausėjo traumų. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikai suskaičiavo, kad ketvirtadienį per visą parą iš 100 pacientų, kurie kreipėsi pagalbos į ligoninės medikus, beveik pusė – 47 – susižeidė paslydę.

Labiausiai kenčia rankos

Palyginti su kitomis šios savaitės dienomis, šis skaičius gerokai išaugo. Pirmadienį dėl slidumo užfiksuotos 24 traumos, antradienį – 32, trečiadienį – 21.

Dažniausiai nukenčia žmonių rankos. Praeitą savaitę užfiksuoti 88 rankų lūžiai, 64 – kojų.

Rekordiškai daug susižeidusių slidžiuose keliuose buvo ir pirmosiomis sausio dienomis. Sausio 1-ąją tokių pacientų ligoninės traumatologai sulaukė 48, sausio 2-ąją – net 86.

Dažniausiai nukenčia žmonių rankos. Praeitą savaitę užfiksuoti 88 rankų lūžiai, 64 – kojų.

Gruodį dėl slidumo traumas patyrė ir pagalbos į medikus kreipėsi 1000 asmenų. Pirmosios dvi šių metų savaitės taip pat nedžiugina – paslydusių ir susižeidusių vien šitoje ligoninėje jau suskaičiuota beveik keturi šimtai.

Atšalus orams daugėja ir sušalusių pacientų, tiesa, kol kas skaičiai medikų nebaugina – pirmąją metų savaitę tokių būta 6, per keturias antrosios savaitės dienas – jau 8. Gruodį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje pagalba suteikta 37 sušalusiems žmonėms.

Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė 15min.lt patikino, kad penktadienio rytą sostinės šaligatviai buvo nuvalyti, situacija vertinta kaip patenkinama, turint omeny, jog buvo prisnigta 10 centimetrų sniego. Tačiau kadangi intensyviai sninga ir toliau, popiet kiemsargiams ir šaligatvius valančiai technikai vėl teko iš naujo imtis sniego valymo. Iš viso šaligatvius ir pėsčiųjų takus Vilniuje valo 34 traktoriai, 30 mech. šluotų (motoblokų), 772 kiemsargiai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valoma Vilniaus Katedros aikatė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valoma Vilniaus Katedros aikštė

Kauniečiai – atsargūs

Kaune medikai dėl vėl atkeliavusios žiemos daug darbo neturėjo. Gydymo įstaigų atstovai teigė, kad ketvirtadienį paslydusių, nukritusių pacientų nežymiai padaugėjo, o penktadienį jų skaičius – įprastas.

„Šviežias“ sniegas neslidus, todėl ir žmonės, matyt, mažiau paslysta, nes pacientų antplūdžio nėra. Pradėjus snigti ketvirtadienį, pacientų turėjome šiek tiek daugiau nei įprastai, šiandien jų skaičius yra įprastas. Vidutiniškai per parą kreipiasi apie 80–100 pacientų“, – sakė Kauno klinikinės ligoninės Traumatologijos punkto darbuotojos.

LSMUL Kauno klinikų atstovė spaudai Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė antrino, kad pasikeitus oro sąlygoms pacientų Skubios pagalbos skyriuje nepadaugėjo.

„Šiandien į skyrių pateko vienas žmogus, kuris paslydo ir susilaužė koją. Žmonės yra atsargesni, todėl ir traumų patiria mažiau“, – svarstė A.Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Praeitais metais vidutiniškai per parą į Skubios pagalbos skyrių patekdavo 106 pacientai, nuo Naujųjų metų – 130–150 žmonių. Išaugusį besikreipiančių žmonių skaičių Kauno klinikų atstovė aiškino ne tik slidžiose gatvėse patiriamomis traumomis, bet ir apsinuodijimu alkoholiu, maistu.

Klaipėdoje – vos kelios traumos

Klaipėdoje greitosios pagalbos medikai ketvirtadienį ir penktadienio rytą turėjo vos kelis iškvietimus padėti gatvėse paslydusiems žmonėms. Nugriuvę žmonės skundėsi skausmais.

Į Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyrių atgabenti taip pat tik keli paslydę ir susižeidę žmonės.

Daugiausiai darbo uostamiesčio medikai turėjo trečiadienio popietę, kai po lijundros ėmė šalti, susiformavo plikledis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas