15min skaitytoja Irena dalijasi laiko patikrintu ir jos šeimos narių itin numylėtu receptu.
Kiekvieną rudenį jos namuose pakvimpa miško istorijomis.
Vasarą parnešti baravykai žvarbų spalį virtuvėje geba tai, ko negali jokie kiti produktai.
Irena kviečia išmėginti suktinukų, arba zrazų, receptą su džiovintais baravykais ir juoda duona.
Ingredientai:
- 1600 g maltos jautienos,
- 200 g džiovintų baravykų,
- 9–10 nugarinės gabaliukų (1 cm storio),
- druskos, pipirų, svogūno, česnako skiltelės,
- „Maggi“ grybų sultinio,
- 150 ml grietinėlės,
2 kiaušinių,
- 2 juodos duonos riekelių
- 2 saujų miltų.
Gaminimas:
Plonai išmuškite mėsos gabaliukus, pagardinkite druska ir pipirais.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, vandenyje išmirkytus džiovintus grybus, duoną, viską pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.
Sumaišykite grybų masę su grietinėle, susmulkintu česnaku, kiaušiniu, viską pagardinkite druska ir pipirais.
Masę gerai išminkykite.
Ant kiekvieno mėsos gabaliuko dėkite maltos mėsos masės.
Tolygiai paskleiskite, susukite ir sutvirtinkite mediniu krapštuku.
Kiekvieną suktinuką pamirkykite miltuose ir apskrudinkite keptuvėje.
Tuomet jau galima kviesti ištirpintą „Maggi“ grybų sultinį ir valandą troškinti ant lėtos ugnies.
Gardu ir labai sezoniška valgyti su raugintais kopūstais ir juoda duona.
Skanaus!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.