Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2023 07 28

Vištiena be antibiotikų – ar tikrai sveikesnė, ir kaip neįsigyti sugedusios mėsos?

Vištiena – visame pasaulyje populiari mėsos rūšis, iš kurios gaminama daugybė patiekalų ir kasdienių užkandžių. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, vištiena priskiriama liesesnės mėsos kategorijai ir turi vertingų aminorūgščių, visaverčių baltymų bei kitų medžiagų. Tačiau renkantis ją svarbu atkreipti dėmesį į etiketes, rinktis ekologiškuose ūkiuose ir be antibiotikų augintą paukštieną. Gydytoja pranešime žiniasklaidai atskleidžia, dėl kokių priežasčių be antibiotikų auginta vištiena laikoma sveikatai palankesne.
Vištiena
Vištiena / Vida Press nuotr.

Valgyti vištienos odelių nepataria

Pasak dr. Editos Gavelienės, vištiena laikoma sveikatai palankesne mėsa, nes joje yra mažiau riebalų, daugiau lengvai virškinamų ir pasisavinamų baltymų bei kitų reikalingų mineralų ir vitaminų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos