Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Wahoo“ pataria: kas svarbu renkantis dviratį – treniruoklį?

Dviračiai treniruokliai – idealus pasirinkimas visiems, norintiems išlaviruoti tarp tikslo palaikyti gerą fizinę formą ir kompleksiško šiuolaikinio gyvenimo būdo. Kiekvienas dviratininkas žino, kad net kelių dienų pauzė turi įtakos fizinei formai. Dviračiai treniruokliai leidžia treniruotis net tada, kai už lango lyja, sninga ar laikosi kaitra, kai aplink nėra gerų dviračių takų, kai liekate namuose prižiūrėti mažų vaikų ar treniruotei turite laiko tik vėlų vakarą, kai riedėti mieste nebesinori. Bet kokiu paros metu, bet kokiu oru, bet kokiomis aplinkybėmis – štai toks galėtų būti dviračių treniruoklių mėgėjų šūkis.
„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai
„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai / „Wahoo“ nuotr.

2009 m. Atlantoje, Džordžijos valstijoje, Chipo Hawkinso įkurta kompanija „Wahoo“ – tai dviračių treniruoklių inovacijų lyderė, ištvermės sporto industrijoje, nuolatos tobulinanti savo kuriamus įrenginius ir ieškanti būdų sujungti sportą ir sveikatą. Kompanijos įkūrėjas, iki trisdešimties beveik visai nesportavęs, prieš beveik penkiolika metų susidomėjo sportine veikla ir suprato, kad rinkoje nėra sprendimų, kurie leistų ne tik efektyviai sportuoti namuose, bet ir sekti savo sveikatos būklę. Šiandien „Wahoo“ – tai ištisa sprendimų ekosistema, kurią puoselėja atsidavusių specialistų komanda. Jų plėtojama „Wahoo sports science“ (angl. sporto mokslas) idėja leido pažvelgti į namų treniruotes holistiškai ir sukurti sprendimų schemą, kuri leidžia treniruotis, fiksuoti sveikatos rodiklius, stebėti pasiekimus, bendrauti ir dalintis. „Kiekviename iš mūsų užauginti geresnį sportininką“ – su tokia misija „Wahoo“ įgyvendina savo pagrindinį siekį: padaryti sportą pasiekiamą ir maksimaliai malonų kuo gausesniam žmonių ratui.

„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai
„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai

Lietuvos rinkai pristatydami naujausius savo kūrinius – treniruoklį „KICKR MOVE“ ir išmanųjį dviratį „KICKR BIKE SHIFT“ – „Wahoo“ ekspertai pataria, kaip susigaudyti dviračių treniruoklių pasaulyje. Per paskutinius kelerius metus rinka gerokai patobulėjo – šiandien jau galime kalbėti apie dviračius treniruoklius, sujungtus su virtualiąja realybe, apie priklausomai nuo nustatyto maršruto savaime kintantį pasipriešinimą ir realiu laiku fiksuojamus pasiekimų rodiklius. „Wahoo“ sukūrė įrankius, leidžiančius pilnai įsitraukti į virtualaus dviračių sporto tikrovę, simuliuoti įkalnes ir nuokalnes, taip pat įdiegtais jutikliais kiekvieną sekundę sekti asmeninius duomenis.

„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai
„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai

Faktoriai, svarbūs dviračio treniruoklio pasirinkimui

Tačiau grįžkime į pradžią: nuo ko pradėti, norint išsirinkti dviratį treniruoklį? Štai svarbiausi faktoriai, į kuriuos derėtų atsižvelgti:

  • Realaus riedėjimo pojūtis. Ar treniruodamiesi namuose norite jaustis taip, lyg važiuotumėte tikru keliu? Rekomenduojame rinktis dviračius treniruoklius, kurie simuliuoja realias važiavimo sąlygas ir leidžia pajausti reljefą (įkalnes / nuokalnes): taip nepajusite didelio skirtumo tarp treniruočių lauke ir namuose / salėje.
  • Reguliuojamas pasipriešinimas. Atsižvelkite į asmeninius dviračių sporto pomėgius: galbūt mėgstate riedėjimą lygiu keliu ir neplanuojate imituoti sudėtingo reljefo? O gal atvirkščiai – norite kilti į įkalnes? Tuomet jums svarbus sparčiai ir lengvai keičiami pasipriešinimo parametrai. Atkreipkite dėmesį, kiek patogus yra treniruoklio pasipriešinimo reguliavimas.
  • Triukšmas. Dviračio treniruoklio keliamas garsas – labai svarbus faktorius, jei gyvenate ne vieni, turite mažų vaikų ar esate jautrūs garsams. Nepamirškite, kad dviračių treniruotės paprastai nėra trumpos, tad išbandę norimą treniruoklį pamėginkite įsivaizduoti, kaip jo skleidžiamas garsas jus veiks po valandos važiavimo. Šiandien jau yra treniruoklių, apie kuriuos juokaujama: „Veikia taip tyliai, kad galima naudotis bibliotekos skaitykloje.“
  • Pritaikomumas. Dabartiniais laikais mūsų mobilieji telefonai sujungti kone su viskuo – mūsų automobiliais, mūsų banko sąskaitomis, vaikų telefonais, šildymo katilais ir net kavos aparatais. Telefone taip pat labai patogu sekti ne tik darbinius planus, bet ir treniruočių grafikus, žymėtis, kaip siekiame sportinių tikslų. Todėl galimybė susieti dviratį treniruoklį su išmaniuoju telefonu tampa labai svarbi. „Wahoo“ išmanieji treniruokliai gerokai išplečia dviračio treniruoklio galimybes: pavyzdžiui, jie gali užfiksuoti jūsų mėgstamą važiavimo maršrutą ir jį išsaugoję sukurti analogišką riedėjimo trasą namuose. Todėl rinkdamiesi prietaisą nenumokite ranką į technologines charakteristikas – jos gali pasiūlyti įkvepiančių sporto namuose patirčių.
  • Patirties kokybė. Tenka pripažinti, kad ilgas važinėjimas namų sąlygomis ilgainiui gali tapti pernelyg monotoniškas ir nuobodus. Štai kodėl reikšmingas tampa dar vienas elementas – dviračio treniruoklio gamintojo požiūris į bendruomenę. „Wahoo“ „KICKR“ treniruokliai – puikus bendruomeninio sporto pavyzdys: galimybė virtualiai megzti ryšius ir riedėti drauge su kitais bendruomenės nariais gali būti esminis faktorius, lemiantis, ar dviračiu treniruokliu naudositės tik retomis progomis, ar – paskatintas bendruomenės bičiulių – reguliariai, idant neatsiliktumėte. Ne paslaptis, kad bendraminčių palaikymas yra vienas iš svarbių veiksnių, lemiančių žmogaus sprendimą sportuoti ilgą laiką. Taigi prieš įsigydami dviratį treniruoklį, įsitikinkite, ar važiuoti su juo bus ne tik naudinga, bet ir smagu.
  • Tvirtinimo paprastumas. Jei paprastas prietaiso naudojimas – jūsų prioritetas, atkreipkite dėmesį į dviračio treniruoklio mechanikos komplikuotumą / patogumą vartotojui. Kai kurie treniruokliai pirmam naudojimui gali būti paruošti per dešimt minučių, prie kitų stabiliai pritvirtinti dviratį ar dviračio rėmą užtruks ilgiau. Jei prie treniruoklio tvirtinti dviračio nereikia (pavyzdžiui, „KICKR BIKE SHIFT“ atveju), įsitikinkite, kad patį treniruoklį patogu pritaikyti prie dviratininko kūno formų. Ypač, jei prietaisu naudositės ne tik jūs, bet ir kiti šeimos nariai.
  • Biudžetas. Kartais biudžetas tampa viską lemiančiu veiksniu ir, deja, priverčia numoti ranka į visas kitas sportines vertybes. Tačiau investicijos į treniruoklį atžvilgiu verta pataupyti lėšų ir nesirinkti ekonomiško varianto: juk tai – įrenginys ilgam kasdieniam naudojimui, todėl svarbu viskas, apie ką kalbame aukščiau. „Wahoo“ įrenginiai ir sprendimai ypatingi tuo, kad kuria integralią sporto namuose sistemą, kur kiekviena detalė lengvai suderinama su visuma.

Rinkos naujokai: „KICKR MOVE“ ir „KICKR BIKE SHIFT“

„Wahoo“ dažnai apibūdinami kaip gamintojai, apibrėžiantys dviračių treniruoklių ateitį, arba formuojantys namų sporto rinkos žaidimo taisykles. Pristatydami „KICKR MOVE“ ir „KICKR BIKE SHIFT“, „Wahoo“ ekspertai kviečia į sklandesnę dviračių sporto namuose patirtį, nei bet kada anksčiau: 2022 m. pristatę pirmąjį ir lig šiol vienintelį dviratį treniruoklį su Wi-Fi ryšiu, šiemet jie kviečia susipažinti su „KICKR MOVE“ – treniruokliu, siūlančiu realybei artimiausią pojūtį rinkoje. Šįkart „Wahoo“ vietoj įprastos fiksuotos dviračio padėties įdiegė priklausomai nuo dviratininko judesių judančią daugiau nei 20 cm ilgio platformą. Integruota į „KICKR MOVE“, ši platforma sukuria dviratininkui natūralaus judėjimo pirmyn atgal ir į šonus įspūdį, taip užtikrindama aukštesnį komforto lygį. Integruotos judančios platformos funkciją galima ir užrakinti – tuomet treniruoklis tiks ir kalnų dviračiams. Kūrėjai pasirūpino ir galimybe derinti treniruoklį su „KICKR CLIMB“ priedu, simuliuojančiu šlaitinį reljefą. O prijungę dar ir „KICKR HEADWIND“ išmanųjį ventiliatorių, prisitaikantį prie jūsų važiavimo greičio ir širdies ritmo, sukursite visiškai naują riedėjimo namuose realybę: kildami į kalną, jausite didėjantį vėją.

„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai
„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai

„KICKR BIKE SHIFT“ – tai išmanusis namų dviratis, pigesnis už savo pirmtaką „KICKR BIKE“, tačiau išsaugojęs visas gerąsias jo savybes. Šį dviratį galite pritaikyti prie asmeninių poreikių, keisdami net 5 jo geometrijos parametrus – rėmo, sėdynės ir vairo aukštį bei atstumą tarp vairo ir sėdynės iš abiejų pusių. Tylesnis už visus kitus, leidžiantis tiksliai atkartoti jūsų lauko dviračio pavaras ir parametrus, simuliuojantis reljefą, palaikantis Wi-Fi ryšį, maksimaliai prie dviratininko prisitaikantis įrenginys – dar smagesnėms kelionėms namuose. Naudojant šį išmanųjį dviratį su reguliuojamo aukščio „KICKR DESK“ stovu, tampa patogu sekti virtualius maršrutus ir bendrauti su „Wahoo“ bendruomene.

„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai
„Wahoo“ nuotr./„Wahoo“ dviračiai – treniruokliai

Ko gero, jau supratote, kaip atrodo namų sporto patirtys su „Wahoo“: akivaizdu, kad „Wahoo“ įrenginiai ir aplikacijos po vieną nevaikšto. Suderinę visą kompleksą, galite susikurti namų dviračių sporto patirtį, kurią užsimiršę galite sumaišyti su važiavimu realiu lauko maršrutu. Kaip teigia kompanijos lyderis Chip Hawkins, „Kiekviename „Wahoo“ žingsnyje slepiasi inovacija. Būtent dėl to mums pavyko namų dviračių treniruoklių sportą perkelti į naują realybę.“

Kviečiame į „Wahooligan“ dieną „Velonovoje“, Vilniuje, kur galėsite susipažinti su šio sezono „Wahoo“ naujienomis ir išbandyti naujus ir populiariausius vidaus treniruoklius. Registracija čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas