Žaliasis valgiaraštis, arba vienos dienos žaliavalgystė

Net jei neketinate tapti žaliavalge, bent vieną dieną leisti organizmui pasilsėti nuo įprasto kepto ir virto maisto, riebalų ir kitokių apdorotų produktų bei pasisemti iš maisto naudingųjų medžiagų išties verta ir patartina. Ypač jei turite minčių apie organizmo valymą ir lieknėjimą.
Salotos
Salotos / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Žaliavalgystė

Kviečiame kurią dieną pamėginti pagyventi žaliavalgiškai. Ne tik dėl įdomumo, bet ir dėl sveikatos. Pasak žinovų, valgiaraščiui keisti, badauti ar pasninkauti bene tinkamiausia diena yra penktadienis. Taigi galite pamėginti nors ir rytoj pat. Arba savaitgalį, kai yra pakankamai laiko ruošti ir ragauti naujų, dar niekada nebandytų patiekalų. Taigi...

 

PUSRYČIAMS

Kokteilis

Į kokteilinę įdėkite obuolį, bananą, šaldytų uogų, šaukštelį medaus, įpilkite vandens ir viską suplakite.

Fotolia nuotr. / Pusryčių kokteilis
Fotolia nuotr. / Pusryčių kokteilis

 

Košė

Iš vakaro vandenyje užmerkite avižinius dribsnius, ryte supilkite juos į kokteilinę, įdėkite keletą figų be kauliukų arba mirkytų razinų, šliūkštelėkite šaukštelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir viską suplakite. Košę galite paskaninti šviežiais vaisiais arba šaldytomis uogomis.

Fotolia nuotr. / Pusryčių koaė
Fotolia nuotr. / Pusryčių košė

 

PIETUMS

Ispaniška trintinė

Kokteilinėje suplakite 1,5 stikl.  vandens, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 3–5 sunokusius pomidorus, 2 česnako skilteles arba aitriąją papriką, 1 arbat. š. medaus,  5 valg. š. citrinų sulčių, pagal skonį druskos, bazilikų, avokadą, saldžiąją papriką ir keletą saliero stiebelių. Prieš patiekdami galite pašildyti iki 45 °C ir pabarstyti petražolių. Vietoj vandens galite pilti morkų sulčių.

Fotolia nuotr. / Gaspačio sriuba
Fotolia nuotr. / Ispaniška trintinė

 

Saulėgrąžų užtepėlė

Į maisto smulkintuvą suberkite parą mirkytas saulėgrąžas, įdėkite sezamų pastos, petražolių, raudonos saldžiosios paprikos, česnako arba svogūno skiltelę ir viską susmulkinkite.

Užtepėlė skanu su daržovių (morkų, jaunų cukinijų, salierų kotų ir kt.) šiaudeliais arba džiovintais sėmenų paplotėliais.

Fotolia nuotr. / Saulėgrąžų užtepėlė
Fotolia nuotr. / Saulėgrąžų užtepėlė

 

Greitosios salotos

Sutarkuokite žalią burokėlį, saliero šaknį, obuolį, galite įdėti raugintų kopūstų ir užpilkite iš aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir česnako padarytą padažą. Česnaką galite pakeisti aitriąja ar Kajeno paprika.

Fotolia nuotr. / Greitos salotos
Fotolia nuotr. / Greitosios salotos

 

Šokoladinis pyragas

Maišytuvu sumaišykite pasirinktus riešutus, aliejų (geriausia kokosų), razinas ir šaukštelį kakavos. Gautą masę išdėliokite pyragui skirtoje formoje.

Įdaras:

Į maišytuvą įpilkite 1 arbat. š. kokosų aliejaus, citrinų sulčių, įdėkite 3 arbat. š. medaus, vanilės, kakavos ir viską suplakite. Mišinį užpilkite ant paruošto pyrago ir įdėkite į šaldytuvą.

Patiekite po valandos su trintomis šaldytomis uogomis. 

Fotolia nuotr. / `okoladinis pyragas
Fotolia nuotr. / Šokoladinis pyragas

 

VAKARIENEI (ne vėliau 18 val.)

Vaisių salotos su sezamų padažu

Supjaustykite gabalėliais bananą, kivį, pusę greipfruto ir sudėkite į dubenėlį.

Kavamale sumalkite saują sezamų sėklų, supilkite jas į kokteilinę, įpilkite truputį vandens, įdėkite šiek tiek mirkytų razinų, medaus ir suplakite. Šis padažas – tikra kalcio „bomba“. Pieno produktai jai neprilygs.

Fotolia nuotr. / Vaisių salotos
Fotolia nuotr. / Vaisių salotos

Užpilkite sezamų padažu supjaustytus vaisius ir... skanaus!

Daugiau žalių patiekalų galite rasti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų