Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anties ir šešių ančiukų gelbėjimo operacija šalia judrios gatvės Vilniuje

Pirmadienio pavakarę 15min.lt redakcijoje suskambėjo telefonas. Skaitytoja pranešė, kad šaligatviu šalia judrios T.Narbuto gatvės, pro PC „Panorama“ žygiuoja antis su šešiais ančiukais.
Ančiukų gelbėjimo operacija
Ančiukų gelbėjimo operacija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmoji gelbėti besiblaškančių plunksnuočių puolė 15min.lt naujienų redaktorė Mantė Kundrotaitė. Ji atitvėrė mažylių pulkelį nuo judrios gatvės. Netrukus į pagalbą atskubėjo kiti redakcijos darbuotojai, nešini dėže. Neabejinga liko ir viena iš „Čili“ picerijos padavėjų, ėjusi iš darbo (kaip vėliau paaiškėjo, savanoriaujanti gyvūnų globos organizacijose).

Bijodami, kad ančiukai spruks į judrią gatvę paskui motiną, žmonės sugriebė kreksinčią antį. Tuomet po vieną surinko pasimetusius mažylius ir sudėjo į dėžę. Galiausiai šalia patupdė ir persigandusią mamą.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Ančiukų gelbėjimo operacija
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ančiukų gelbėjimo operacija

Paskambinę į Lietuvos gyvūnų globėjų asociaciją, gavome patarimą „pervesti (pervilioti) antį su ančiukais per gatvę ir palydėti kuo toliau nuo magistralės (Neris teka už gero kilometro – red. pastaba)“. Kita išeitis – sudėti ančiukus į dėžę ir nešti rankose – antis sektų iš paskos.

Tačiau tai buvo neįmanoma – pavakare šešių juostų gatvėje eismas itin intensyvus. Vienintelis būdas „pervilioti“ antį arčiau Neries – požemine perėja. Tačiau ir tokiu atveju dar reikėtų pereiti per visą Edukologijos universiteto teritoriją ir dar vieną gatvę. Žodžiu, atstumas nemažas, nežinia, kaip į tokį pasivaikščiojimą reaguotų antis.

Sprendimas rastas!

Nuspręsta ančiukus su mama arčiau vandens nuvežti redakcijos fotografo automobiliu. Atsargiai, negąsdinant paukščių, kartu su dėže jie buvo perkelti ant užpakalinės automobilio sėdynės. Vėliau redaktorė M.Kundrotaitė juos išleido tvenkinyje Latvių gatvėje.

Atidarius dėžę, iš pradžių į laisvę šovė antis, ir nukrypavo į karklus. Pašaukti iš paskos, netrukus nubidzeno šeši mažyliai ir dingo parko tankmėje. Apsipratę su aplinka puolė į vandenį ir nuplaukė. Streso kaip nebūta.

Gyvūnai eina pas žmones

Gyvūnų globėjų asociacijos vyr. specialistė Lolita Grėblikienė 15min.lt sakė, kad šis reiškinys jos nenustebino. Pavyzdžiui, Kaune antys peri gyvenamųjų namų kiemuose, laiptinėse ar šalia šokolado fabriko, nors ten nėra vandens telkinių. Be to, pastaruoju metu pastebimos tendencijos, kai laukiniai gyvūnai drąsiai ateina pas žmones. Tarkime, žiemą į daugiabučių kiemus užsuka net zuikiai.

Ančiukai tarp judrių Vilniaus gatvių klaidžiojo nebe pirmą kartą – gegužės pradžioje dvi iš darbo važiuojančios moterys sustabdė eismą Antakalnio gatvėje ir puolė gelbėti traiškomų ančiukų. Anąkart pavyko išgelbėti tik du ančiukus.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Ančiukų gelbėjimo operacija
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ančiukų gelbėjimo operacija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas