Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje baigėsi konkursas vombatuko glostytojo pareigoms užimti

Australijoje baigėsi konkursas ir išrinktas vyriausiasis vombatų glostytojas, pranešė turizmo agentūra „Discover Tasmania“. Nugalėtoju tapo Viktorijos valstijos gyventojas Justinas Johnstonas.
Vombatukas Derekas
Vombatukas Derekas / Kadras iš „YouTube“

Idėja surengti tokį konkursą kilo po to, kai Dereko vardą gavęs mažas vombatukas liko be motinos, o jam, kad vystymasis vyktų normaliai, buvo būtini švelnūs prisilietimai.

Dereko motiną partrenkė mašina. Kai ją jau negyvą nuvežė į veterinarijos kliniką, jos sterblėje buvo aptiktas dar visai mažutėlis jauniklis.

Dereko motiną partrenkė mašina. Kai ją jau negyvą nuvežė į veterinarijos kliniką, jos sterblėje buvo aptiktas dar visai mažutėlis jauniklis.

Dabar Derekas jau ūgtelėjo ir gyvena Flinderso salos, esančios tarp Tasmanijos ir Australijos, paplūdimyje. Globėjų rūpesčiu mielos išvaizdos Derekas tapo socialinių tinklų įžymybe. Kadangi vombatukas jau didesnis, glostinėjimai jam jau nebėra gyvybiškai svarbi būtinybė, tačiau šia istorija konkurso organizatoriai nori atkreipti dėmesį į vombatų apsaugą natūralioje aplinkoje, o taip pat populiarinti Tasmaniją turistų žemėlapiuose.

Pretendentai užimti glostytojo vietą turėjo 25 žodžiais aprašyti, kodėl būtent jie yra tinkamiausi kandidatai. Pareigos labiau simbolinės – nugalėtojas Flinderso saloje praleis tris dienas ir per tą laiką turės progos pabendrauti su Dereku ir jį paglostyti.

Tasmanija – ne vienintelė vieta, kurioje galima gauti glostytojo darbą. Sausio mėnesį viena ferma JAV Virdžinijos valstijoje paskelbė, kad ieško glostytojo savo 120 ožkų, iš kurių pieno gaminami sūriai. Sulaukę milžiniško norinčiųjų glostyti ožkas būrio, fermeriai sudarė ilgą sąrašą ir paskirstė darbą keturių valandų pamainomis.

Zoologų teigimu, bet kokio žinduolio glostymas – nesvarbu, ar vombato, ar žmogaus – stimuliuoja oksitocino išsiskyrimą. Šis hormonas sukelia pasitenkinimo ir ramybės būseną, mažina nerimą, taip pat skatina pieno išsiskyrimą patelėms.

VIDEO: Vombatukas Derekas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas