Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Australijos mokslininkai storapilvei sparvai suteikė Beyonce vardą

Mokslininkai iš Australijos valstybinės mokslo ir pramonės tyrimų organizacijos suteikė sparvai popdainininkės Beyonce vardą, praneša „ABC News“.
Iki šio neaprašytai sparvai buvo suteiktas popdainininkės Beyonce vardas.
Iki šio neaprašytai sparvai buvo suteiktas popdainininkės Beyonce vardas. / „Scanpix“ nuotr.

Vabzdys gavo pavadinimą Scaptia (Plinthina) beyonceae. Ši idėja kilo tyrinėtojui Bryanui Lessardui. Pasak mokslininko, jis nusprendė gyviui suteikti tokį vardą, kai pamatė aukso spalvos plaukelius ant storo jo pilvelio. B.Lessardo teigimu, dėl šių puošnių plaukelių minėta sparva yra nuostabesnė už visas kitas giminaites, tai ir sukėlė jam asociacijas su dainininke.

Beyonce vardo suteikimas vabzdžiui leido man pademonstruoti, kad ir taksonomija – rūšių klasifikavimas – turi linksmųjų pusių“, – „ABC News“ cituoja specialistą iš Australijos.

B.Lessardas papasakojo, kad daugelis Australijos sparvų jau seniai aprašytos, tačiau Scaptia (Plinthina) beyonceae ir dar keturios jos gentainės iki šiol neturėjo oficialių pavadinimų.

Ši sparva – tai ne pirmasis gyvas organizmas, pavadintas kokios nors žvaigždės garbei. Pavyzdžiui, prieš kelerius metus naujos vorų rūšys buvo pavadintos dainininkų Neilo Youngo ir Davido Bowie vardais, vienas sukutis turi rokenrolo pionieriaus Roy Orbisono vardą, o keli išnykę trilobitai pavadinti pankroko grupės „The Ramones“ narių vardais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas