Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avis pardavę australai pašiurpę: Pakistane jas degino gyvas

Australijos ministrė pirmininkė Julia Gillard paragino ištirti žiaurias maždaug 20 000 avių žudynes. Teigiama, kad australai pašiurpo pamatę filmuotą medžiagą, kurioje gyvuliai kankinami.
Avys
Avys / Kadras iš „YouTube“

Pakistaniečiai su avimis elgėsi itin žiauriai, kai kurias jų degino tiesiog gyvas, praneša „The Telegraph“. Tai įsiutino australus, kurie ragina daugiau neparduoti Pakistanui jokių galvijų, ožkų ir avių. 

J.Gillard perdavė Pakistano ministrui pirmininkui Rajai Pervaizui Ashrafui, kad filmuotoje medžiagoje matomi „žiaurumo aktai“ kelia didžiulį susirūpinimą. 

„Tai sukrėtė Australijos žmones“, – sakė ji. Pakistano premjeras pažadėjo pradėti tyrimą. 

Avys buvo nužudytos praėjusį mėnesį. Iš pradžių jos nukeliavo į Bahreiną, tačiau jame pareigūnai pareiškė, kad gyvuliai turi sveikatos problemų ir jas išsiuntė į Pakistaną. Australijos valdžios institucijos tikina, kad avys buvo tinkamos eksportui ir jokių sveikatos problemų neturėjo.

Kol klausimas nebus ištirtas, Australijos ūkininkai patys boikotavo bet kokį tolesnį avių eksportą į Bahreiną ir Pakistaną.  Žalieji pradėjo reikalauti valdžios apskritai uždrausti eksportą į šias šalis. Pernai Australija sustabdė avių eksportą į Indoneziją, nes šalyje išplito vaizdo medžiaga, kurioje matyti žiaurios avių skerdynės skerdyklose. 

Darbo partijos atstovė parlamente Melissa Parke teigia, kad gyvūnų kančia siekiant pelno yra amorali ir nepriimtina. Pasak jos, kalbos, kad tai tėra pavieniai incidentai yra netiesa, o Australijos reguliavimo institucijos nesugeba garantuoti gyvūnų gerovės užsienyje. 

„Manau, kad pramonė išvydusi filmuotą medžiagą  vėl buvo labai sukrėsta. Raskime būdą, kaip įveikti šią problemą“, – antrino nacionalinės ūkininkų federacijos prezidentas Jockas Laurie.

VIDEO: Thousands of sheep culled due to virus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai