Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų valdžia ketina nušauti 100 tūkst. barsukų

Barsukai ilgą laiką džiaugėsi ypatingu statusu Didžiojoje Britanijoje – jų medžioklė buvo uždrausta 1835 metais, o jų apsaugai skirtas net specialus įstatymas. Šie naktiniai gyvūnai yra tapę populiariais veikėjais literatūroje, ypač – knygose vaikams.
Barsukas
Barsukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau panašu, kad šie laikai barsukams baigiasi, rašo „Business Insider“. Nauji britų vyriausybės planai – Anglijoje nušauti apie 100 tūkst. šios rūšies atstovų.

Valdžios atstovai tvirtina, kad to imtis būtina, nes gyvūnai kelia pavojų Anglijos galvijų sveikatai platindami bakterijas, kurios gali sukelti jaučių tuberkuliozę. Vien praėjusiais metais dėl šios ligos teko nušauti 25 tūkst. galvijų. Teigiama, kad kova su šia liga mokesčių mokėtojams kainuoja apie 500 mln. svarų sterlingų per metus.

Tačiau tokiems valdžios planams nepritaria didelė dalis britų. Prieš tai pasisakė ir buvęs „Queen“ gitaristas Brianas May.

Kritikai baisisi būdais, kaip barsukai bus nušaunami: naktį jie bus išviliojami iš savo urvų su skanėstais, o tada juos nušaus snaiperiai. Tačiau, kaip rašo „The Guardian“, barsukų vakcinavimas nuo bakterijų kainuotų apie 12 kartų daugiau nei nušovimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas