Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiai sunerimo: naikino blusas, bet nugaišo ir kačių šeimyna

Klaipėdiečiai įsitikinę, kad jų namo rūsyje naikinant blusas naikinusi įmonė išnaikino ne tik kenkėjus, bet ir ten gyvenusią kačių šeimyną. Dezinfekciją atlikusios įmonės „Vėtrungės būstas“ direktorius neigia gyventojų įtarimus. Pasak jo, katės buvo iškraustytos į gatvę, praneša TV3 „Žinios“.
Katė
Katė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Klaipėdietė Gitana sako, kad katės į namo rūsį patekdavo po dabar jau užmūrytą angą po balkonu. Prie šios angos namo gyventojai katėms atnešdavo ėdalo.

Tačiau penktadienį šis dubenėlis su maistu – nepaliestas. Todėl namo gyventojams kilo įtarimų, kad rūsyje naikinusi kenkėjus įmonė kartu sunaikino ir kates.

Rūsyje prieš keletą dienų vykdyta kenkėjų dezinfekcija. Ant rūsio durų kabantis pranešimas įspėja, kad įeiti į rūsį pavojinga iki šiol.

Per televizorių vis matau, kaip Lietuvoje gyvūnais yra rūpinamasi ir pagalvojau, kaip čia tada Klaipėdoje gyvūnai yra taip nuodijami, – kalbėjo Gitana.

„Vėtrungės būstas“ ir kita mašina su užrašu „dezinfekcija“, lyg bačka kažkokia buvo čia. Buvo laidas nuvestas į rūsį. O čia mūrijo bernai tokie įmitę. Plytas dėjo paskutines ir sako, kad, va, dabar bus amba katinams paskutinė. Ten buvo trys ar keturi kačiukai ir mamytė“, – pasakojo namo gyventoja Raisa.

Chemines medžiagas užuodė ne vienas namo gyventojas. Pirmojo aukšto gyventojai skundžiasi galvos skausmais.

„Grįžau po darbo namo, vaikas yra namuose, o namuose negalima kvėpuoti. Atidariau visus langus, paskambinau žmonėms, paklausiau, kas dedasi. Tai sakė: „truputį pakentėkit , mes žiūrime, kad blusų, pelių, žiurkių nebūtų“, – televizijai skundėsi Nadežda.

Anot jos, galvos skausmas greitai praeis, tačiau kačiukų jau niekas neprikels.

„Aš pati juos šeriu. Tikrai pati kitą kartą ateinu. Gaila, man gaila. Kaip nebus gaila?“ – tęsė Nadežda.

Namo gyventoja Gitana sako, kad prasidėjus dezinfekcijai skambino į „Vėtrungės būstą“, prašė kates išleisti, tačiau esą išgirdusi, kad tai bus prašoma padaryti valytojos.

„Per televizorių vis matau, kaip Lietuvoje gyvūnais yra rūpinamasi ir pagalvojau, kaip čia tada Klaipėdoje gyvūnai yra taip nuodijami. Tas visas dalykas mane labai sukrėtė. Jie žinojo, kas ten yra. Gal turėjo iškviesti kokią gyvūnų tarnybą spręsti tas problemas visai kitaip. Dabar yra skiriami pinigai gyvūnų naikinimui, o turėtų būti taip, kad gyvūnai galėtų gyventi mieste, bet turbūt sterilizuojami“, – kalbėjo moteris.

Namą administruojančios įmonės „Vėtrungės būstas“ direktorius Marius Šiaulys užtikrina, kad katės kartu su blusomis nebuvo sunaikintos.

„Darbuotojai buvo apžiūrėję patalpas, ar kitų gyvūnų nėra. Užtaisė vieną skylę, per kurią galėjo gyvūnai patekti. Gyvūnai nebuvo pastebėti“, – sakė jis.

M.Šiaulys tikina, kad jau kitą dieną katės buvo pastebėtos lakstančios kieme.

Anot jo, benamių gyvūnų platinami parazitai grasina rimtomis ligomis, todėl būtina pasirūpinti, kad blusos būtų pašalintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento