Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pitono pasmaugti broliukai: Kanados policija paskelbė skrodimo rezultatus

Noah ir Connoras Barthe‘ai mirė nuo uždusimo – tokie yra preliminarūs broliukų skrodimo rezultatai. Du berniukus pirmadienį pražudė 45 kg svėręs afrikietiškas pitonas, skelbia naujienų tarnyba CNN.
Pitonas pasmaugė ketverių ir šešerių metukų broliukus.
Pitonas pasmaugė ketverių ir šešerių metukų broliukus. / Kadras iš Youtube.com

„Kol kas turime tam tikrą išankstinę informaciją, tyrėjai vis dar laukia kitų tyrimų rezultatų ir galės parengti galutinę ataskaitą“, – sakė Kanados Naujojo Bransviko valstijos policijos seržantas Alainas Tremblay‘us.

„Mes suprantame, kad ši istorija visame pasaulyje palietė žmonių širdis ir žmonės nori žinoti, kaip tai galėjo nutikti. Mūsų tyrėjai aiškinasi visus šio tragiško įvykio aspektus ir tai dar šiek tiek užtruks“, – tęsė pareigūnas.

Ketverių Noah ir šešerių Connoras rasti negyvi pirmadienio rytą. Auštant pitonas pateko į kambarį, kuriame berniukai miegojo. Jie buvo atvykę pas savo draugą.

Butas priklauso Jeanui Claude‘ui Savoie, šeimos draugui, kuris tame pačiame name, pirmajame aukšte turi zooprekių parduotuvę. Anot pareigūno, pitonas buvo laikomas viršutiniame namo aukšte, stikliniame narve, panašiame į akvariumą.

Gyvatės narvas siekė lubas ir šiai pavyko ištrūkti iš narvo ir nusiraityti iki ventiliacinių vamzdžių. Gyvatė šliaužiojo virš berniukų miegamojo buvusiame kambaryje ir galiausiai atsidūrė prie broliukų.

Policija pradėjo baudžiamąjį tyrimą, apie galimas bausmes savininkui nepranešama.

„Akivaizdu, kad tai neįprastas atvejis, – sakė pareigūnas. – Šis įvykis labai sukrėtė šeimą. Tačiau policijai, tai yra įvykio, pareikalavusio gyvybių, tyrimas, kurį mes vertiname taip pat, kaip kitus, nors ir susidūrėme su ropliu.“

Gyvatė buvo apie keturių metrų ilgio ir svėrė 45 kg. Po incidento ji buvo užmigdyta. Skrodimas parodė, kad ji buvo geros sveikatos būklės.

Pitonai itin retai žudo žmones, nes jų nelaiko savo grobiu.

JAV vienos draugijos duomenimis, nuo 1978 metų su gyvatėmis susijusiuose incidentuose mirė 17 žmonių, 12 mirčių užfiksuota nuo 1990-ųjų. 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas