Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando „Tigrų šventykla“: 40 negyvų tigriukų šaldiklyje ir tigrų kūnų dalis gabenantis vienuolis

Tailando teisėsaugininkai ketvirtadienį sučiupo vienuolį, kuris mėgino išvežti iš prieštaringai vertinamos „Tigrų šventyklos“ žvėrių kailių ir ilčių, nurodė pareigūnai. Šis incidentas pagrindžia jau seniai keliamus kaltinimus, kad kompleksas užsiima neteisėta prekyba laukiniais gyvūnais.
„Tigrų šventykloje“ rasti kailiai
„Tigrų šventykloje“ rasti kailiai / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Tigras Tailandas

Dešimtys policijos ir parkų tarnybos pareigūnų nuo pirmadienio budėjo Fa Luang Ta Bua Janasampano šventykloje vakarinėje Kančanaburio provincijoje, kai teismas nurodė perkelti iš komplekso per 100 suaugusių didžiųjų kačių.

Dešimtmečius kontraversiška šventykla buvo masalas turistams, kurie gali už nemažą pinigų sumą pabendrauti su plėšrūnais akis į akį bei su jais nusifotografuoti. Gyvūnų teisių organizacijos teigia, kad tie tigrai būna apsvaiginti vaistais, jie neprižiūrimi, vyksta nelegalus jų veisimas ir prekyba.

Trečiadienį paskelbta, kad šventyklos šaldiklyje aptikta 40 negyvų jauniklių. Ketvirtadienį pranešta ir apie sulaikytą vienuolį.

„Šiandien radome tigrų kailių ir amuletų automobilyje, kuris mėgino išvažiuoti iš šventyklos“, – naujienų agentūrai AFP sakė Tailando parkų departamento direktoriaus pavaduotojas Adisornas Noochdumrongas.

Adisornas Noochdumrongas pridūrė, kad atlikus kratas, kelių vienuolių būstuose rasta daugiau tigrų kūnų dalių. Iki ketvirtadienio buvo rasta iš viso du suaugusių tigrų kailiai, apie 10 ilčių ir dešimtys mažesnių kailio skiaučių.

Gyvūnų teisių organizacijos ir aplinkosaugininkai seniai tvirtino, kad ta šventykla veikia kaip užslėpta tigrų ferma, gaunanti didžiulį pelną iš tigrų ir jų kūnų dalių prekybos juodojoje rinkoje.

Beveik visos tigro kūno dalys yra naudojamos tradicinėje kinų medicinoje.

Per daugelį metų „Tigrų šventyklą“ ne kartą mėginta uždaryti, bet pastangos būdavo vilkinamos ir apsunkintos sekuliarios Tailando valdžios nenoro kištis į religinius reikalus.

Šventykla visada neigė kaltimus dėl saugomų gyvūnų kontrabandos.

Jos „Facebook“ paskyroje paskelbtame pranešime sakoma, kad yra įprasta, jog dalis tigrų jauniklių atvedami negyvi arba nugaišta būdami labai maži.

Šventykla nurodė, kad anksčiau tokius jauniklius kremuodavo, bet ši politika buvo pakeista 2010 metais.

Pareigūnai informavo šią savaitę evakavę iš šventyklos 84 tigrus ir perkeliantys juos į aplinkinius veisimo centrus.

Tačiau policija pridūrė, kad šventyklai jokie kaltinimai kol kas nebuvo pateikti ir kad ši byla tebėra tiriama.

Per ankstesnius reidus Tigrų šventykloje buvo rasta dešimtys acerų, šakalų ir himalajinių lokių, kurie buvo laikomi neturint galiojančių leidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne