Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip grupė delfinų bandė išgelbėti sužeistą patelę

Delfinai jau nuo seno laikomi draugiškomis ir neįtikėtinai protingomis būtybėmis, o dabar prie šių savybių galima pridėti ir jų herojiškumą, nes vaizdo kameromis pavyko užfiksuoti, kaip šie gyvūnai bandė išgelbėti sužeistą savo rūšies atstovę.
Delfinai Atlanto vandenyne
Delfinai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įraše, nufilmuotame Pietų Korėjoje, užfiksuota 12 labai arti vienas kito plaukiančių delfinų. Staiga vienai delfino patelei pasidaro sunku plaukti ir dėl to delfinai sužeistą savo draugę pradeda kelti į viršų, kad ši galėtų įkvėpti oro, rašo „The Dailymail“.

Deja, po keleto minučių vienas delfinas pasišalina ir patelė įkrenta į vandenį. Nepaisant didelių likusių delfinų pastangų, patelė vis dėlto uždūsta. Pasak šią delfino patelės gelbėjimo operaciją tvenkinyje filmavusių mokslininkų, 5 delfinai po patelės mirties ilgai dar laikė jos kūną iškėlę tarsi bandydami ją išgelbėti.

„Toks delfinų veiksmas gelbėjant sužeistą patelę tik dar kartą įrodo, kokie šios rūšies atstovai yra protingi“, – tikina Braitono universitete (Didžioji Britanija) dirbanti mokslininkė Karen McComb.

Mokslininkams ne kartą yra pavykę užfiksuoti, kaip vienas delfinas padeda kitam savo rūšies atstovui, tačiau dar niekada nebuvo nufilmuota, kad sužeisto draugo gelbėjimo operacijai susivienytų tiek daug delfinų vienu metu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas