Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas kaltas, kad nudvėsė iš Lietuvos į Angliją vežamas emigrantų šuo: vežėjai ar šeimininkai?

Šeštadienio popietę emigrantų šeimą ištiko nelaimė. Mikroautobuse, kuris iš Lietuvos į Angliją vežė keleivius ir daiktus, padvėsė ketverių metų šarpėjus. Šeimininkai teigia, kad gyvūnas neatlaikė karščio, nes esą buvo įgrūstas į bagažo skyrių. Įmonės vadovas tikino, kad šuns vieta buvo gerai vėdinama, o gyvūnas gavo šalto vandens ir galėjo pabėgioti.
Šarpėjus, padvėsęs pakeliui iš Lietuvos į Angliją
Šarpėjus, padvėsęs pakeliui iš Lietuvos į Angliją / Šeimininkų nuotr.

Tai nutiko šeštadienio rytą, apie 11 val. Anglijoje gyvenančio emigranto Kęstučio žmona Panevėžyje perdavė privačiam vežėjui šešis lagaminus ir šarpėjaus veislės šunį.

Po kelių dienų moteris planavo skristi už Atlanto, todėl reikėjo pergabenti daiktus, kurie netilptų lėktuve.

Kęstutis pasakojo, jog žmona iš karto nustebo, kad vairuotojas šarpėjaus narvą pastatė mikroautobuso bagažo skyriuje, šalia daiktų. Esą buvo galima pajausti, kad ten yra labai karšta. 

„Po pusvalandžio mano žmonai paskambino mikroautobuso vairuotojas ir pasakė, kad šuo jaučiasi blogai, – emocingai pasakojo Kęstutis. – Dar po pusvalandžio jis vėl paskambino ir pasakė, kad šuo padvėsė.“

Kaltina vežėją

Anglijoje gyvenantis vyras mano, kad kaltas vežėjas. Esą jis neužtikrino, kad kepinant dideliam karščiui, gyvūnas gautų gryno oro, todėl šuo per kelias valandas nugaišo.

Šeimininkų nuotr. /Šarpėjus, padvėsęs pakeliui iš Lietuvos į Angliją
Šeimininkų nuotr. /Šarpėjus

„Dabar tik skrodimas nustatytų, kas nutiko. Bet jeigu mes iškviesime policiją ir bus pradėtas tyrimas, tai žmona turės atšaukti skrydį į Angliją ir užsiimti tais reikalais“, – 15min.lt kalbėjo Kęstutis. 

Vyrą papiktino ir tai, kad šeštadienį buvo neįmanoma susisiekti nei su veterinarais, nei su gyvūnų teises ginančiais specialistais. 

„Šuo padvėsė per dvi valandas, man atrodo, kad tai yra ypač žiaurus elgesys su gyvūnu“, – svarstė Kęstutis.

Mano, kad padvėsė dėl streso

Krovinius į Angliją vežančios įmonės savininkas kaunietis Saulius paaiškino, kad turi licenziją ir gali vežti gyvūnus. Tai esą daroma pagal visas nustatytas taisykles, todėl per penkerius darbo metus tokių incidentų iki šiol nebuvo. 

„Gyvūnai visada vežami bagažo skyriuje, ne su keleiviais, taip numatyta taisyklėse. Bet ten yra įrengta ventiliacija ir specialios vedinimo angos, visoje mašinoje yra palaikoma vienoda oro temperatūra“, – šeštadienį sakė verslininkas Saulius. 

Jis mano, kad šuo padvėsė dėl patirto streso. 

Šuo buvo išleistas palakstyti, atsigėrė šalto vandens. Jau tada vairuotojas pastebėjo, kad jis elgiasi keistai, atrodė labai išsigandęs, – sakė Saulius. 

„Kaune vairuotojas buvo trumpam sustojęs. Šuo buvo išleistas palakstyti, atsigėrė šalto vandens. Jau tada vairuotojas pastebėjo, kad jis elgiasi keistai, atrodė labai išsigandęs. Todėl ir paskambino šeimininkei“, – sakė Saulius. 

Padėjo palaidoti 

Po šios nelaimės vežėjas Saulius liepė mikroautobuso vairuotojui sustoti Marijampolėje.

Verslininkas pats atvyko iš Kauno, paėmė padvėsusį šunį ir nuvežė šeimininkei į Panevėžį. 

„Aš padariau viską, ką galiu. Nuvešiu šunį šeimininkei, padėsiu palaidoti, neimsiu pinigų už likusį krovinį, bet aš nesijaučiu kaltas. Viską padarėme pagal taisykles“, – apgailestavo Saulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito