Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažiausios pasaulyje Singapūro katės nuo pražūties slėpdavosi lietvamzdžiuose

Singapūro katės yra mažiausios pasaulyje. Tačiau jos iš kitų savo rūšies atstovių išsiskiria ne tik dydžiu, ypatingu kailiu, bet ir charakterio savybėmis, pasakoja šios veislės kačių augintoja Dovilė Intienė.
Singapūro katė
Singapūro katė / „Scanpix“/AP nuotr.

„Singapūro katės yra pusės įprastos katės dydžio. Katytės sveria iki dviejų, kačiukai – iki trijų kilogramų. Singapūro veislės kačiuką įsigyti nėra labai lengva, nes 1974 m. Singapūro valdžios įsakymu šios katės buvo naikinamos kaip graužikai ir parazitai. Jos gyvendavo gatvėse ir slėpdavosi lietvamzdžiuose.

Ir tik dviejų amerikiečių, kurie labai mylėjo kates, dėka ši veislė buvo išgelbėta – keli kačiukai buvo nuvežti į Ameriką ir ten veisiami“, – pasakoja D.Intienė.

„Scanpix“/AP nuotr./Singapūro katė
„Scanpix“/AP nuotr./Singapūro katė

Singapūro katino augintoja pastebi, kad šios veislės kačiukai savo elgesiu primena voveriukus, šuniukus ar net beždžiones.

„Nors yra labai nedideli, šie kačiukai yra labai aktyvūs, draugiški, labai mėgsta žmonių draugiją. Singapūro katėms patinka mėgdžioti ir stebinti šeimininkus – jos gali slėptis ir spintoje, ir net rankinėje. O jei žmogus tiesia ranką, siekdamas paglostyti kačiuką, gyvūnas būtinai pats pribėgs ir leisis glostomas“, – tikina D. Intienė.  

Anot jos, šios katės išsiskiria dar keliomis ypatybėmis – jos miauksi labai tyliai, o jų kailis yra dryžuotas kaip policininko lazdelė.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Mūsų gyvūnai“.