Paprastai garų rinktuvo instrukcijoje būna įrašytas punktas, kad jo išorę ir vidų reikia valyti kartą per mėnesį. Tačiau tikrai nepakenks, jei pirmąjį valymą šis naudingas daiktas patirs vos tik papuoš jūsų virtuvės interjerą. Be to, naują daiktą ir valyti malonu, ir ypatingų priemonių nereikia: tokiam profilaktiniam valymui užteks šluostės ir švelnaus valiklio ar muilo tirpalo.
Ką daryti, jei sąžiningai garus ir riebalus gaudę metaliniai surinktuvo filtrai pagelto ir sukaupė lipnų sluoksnį, galintį sukelti netgi gaisrą?
Pirmiausia išbandykite paprastą duetą – indų ploviklį ir šepetėlį. Kruopščiai viską nutrinkite, paskui perplaukite karštu vandeniu. Jei rezultatas nedžiugina, imkitės rimtesnių priemonių.
Namuose susiraskite didžiausią puodą, pripilkite jį vandens ir statykite ant ugnies. Negailėdami įberkite ūkiško muilo be jokių priedų ir pora šaukštų sodos. Merkite gartraukio riebalų filtrus į vandenį ir keletą minučių pavirę keletui valandų palikite pamirkti. Po to groteles traukite lauk, perskalaukite vandeniu ir įvertinkite rezultatą – jei viską padarėte teisingai, jis turėtų būti teigiamas.
Jei šitas būdas nesuveikė, nenuleiskite rankų ir bandykite drastiškesnį variantą. Nusipirkite latakams valyti skirtos priemonės, įpilkite jos į užkimštą kriauklę (ji turi būti iš nerūdijančio plieno), įpilkite vandens (šalto ar šilto priklauso nuo to, kas parašyta valiklio instrukcijoje), užsimaukite gumines pirštines ir panardinkite ten riebalų filtrus. Po kurio laiko juos ištraukite ir gerai nuskalaukite. Reikia žinoti, kad tokios stiprios priemonės neigiamai veikia metalą, todėl šį būdą naudokite tik tuomet, kai situacija beviltiška ir tik kartą.
Gartraukio gaubtą, ant kurio kaupiasi ir dulkės, ir riebalai, laikas nuo laiko nuvalykite šiltu vandeniu su trupučiu indų ploviklio. Nuvalę sausai nušluostykite, kad ant metalo neliktų negražių rėžių.