Švenčių stalui. Orkaitėje kepta lašiša

Jei manote, kad Kalėdų stalui pagaminti gražuolę lašišą yra sudėtinga, labai apsirinkate.
Lašiša
Lašiša / BFL/Elmārs Rudzītis nuotr.

Jums reikės šviežios lašišos. Dar prireiks veterinarinio švirkšto su storesne adata. Įsigyti jį galite veterinarinėje vaistinėje.

Namuose lašišą gerai nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir dėkite skardon ant saulėgrąžų aliejumi patepto kepimo popieriaus arba folijos.

Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį pagardinkite jūros druska, galite šaukšteliu medaus, taip pat, jei turite, – krapų arba peletrūnų esencijos lašeliu.

Švirkštu keliose vietose šio tirpalo prišvirkškite lašišą ir kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie valandą. Žuvį išimkite, padėkite ant padėklo, leiskite kiek atvėsti, aštriu peiliu įpjaukite dalį odos ir ją atverskite. Likusią odą aptepkite saulėgrąžų aliejumi, kad gražiai blizgėtų.
Ir viskas.

Tolesnis dar skanesnis vaizdas jau priklauso nuo jūsų fantazijos... Taip keptą lašišą galima patiekti ir karštą, ir šaltą. 

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų