Gaminimas:
Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė neturėtų karstelėjusio skonio.
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirinkite.
Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė subrinktų.
Panašų efektą gausite ir šiltai įvynioję puodą su koše. Patiekite su sviestu.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!