Produktai biskvitiniams lakštams: 250 g margarino, 3 stiklinės miltų, 1 kiaušinis, mažiau nei 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, 0,5 stiklinės vandens.
Produktai kremui: 2 kiaušinio tryniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1stiklinė cukraus, 0,5 l pieno, 200 g sviesto, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas miltų, žemės riešutai papuošimui.
Paruošimas:
Margariną peiliu sukapoti su 1 stikline miltų, kol margarinas su miltais taps beveik viena mase. Baigus kapoti, gautą masę suspausti ir padalinti į 4 apvalius gabalus. Juos padėti valandai į šaldiklį.
Paruošti pyrago lakštai |
Kol pirmoji tešla bus šaldiklyje, gaminti antrą tešlą. 1 kiaušinį sumaišyti su mažiau negu puse 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, su 0,5 stilinės vandens ir 2 stiklinėm miltų. Gautą tešlą padalinti į 4 gabalus ir padaužyti kočėlu.
Tada iškočioti ir į daužytos kočėlu tešlos vidų supjaustyti iš šaldiklio išimtą tešlą. Sulankstyti ir atsargiai iškočioti kaip blyną. Vėl padaryti 4 didelius gabalus iš abiejų tešlų ir padėti 0,5 val. į šaldiklį. Tada atsipjauti ir kočioti plonus lakštus. Turėtų išeiti apie 10 lakštų. Dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti vieną lakštą apie 5–7min. Taip pat paskrudinti išgliaudytus žemės riešutus, juos susmulkinti pakočiojus kočėlu.
2 kiaušinio trynius išsukti su stikline cukraus ir 2 šaukštais vanilinio cukraus. Kitame inde užkaisti 0,5 l pieno, ištirpinti šaukštą krakmolo ir šaukštą miltų piene. Išsuktus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi trynius sudėti į virintą pieną ir nuolat maišyti masę, galiausiai sudėti po šaukštą 200 g sviesto. Karštą masę pilti ant lakštų ir barstyti kepintais ir susmulkintais žemės riešutais. Palaikyti per naktį ar bent kelias valandas, kad persisunktų kremas ir valgyti valgyti. Labai tiks šventėms.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!