Tešlai:
4 st. miltų, 200 gr. sviesto, 1 st. cukraus, 2–3 kiaušinių, šaukštelio kepimo miltelių, vanilinio cukraus.
Glajui:
1 – 2 kiaušinių baltymas, 4 dideli šaukštai cukraus pudros, pabarstukų.
Eiga:
Gaminame paprastą trapią tešlą: į miltus suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą. Ištriname pirštais iki rupumo. Dedame cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišome, kad lygiai pasiskirstytų. Dedame kiaušinius. Išminkome ir suformuojame apvalų „kepaliuką“. Dedame valandai į šaldytuvą. Ištraukus tešlą kočiojame ir formelėmis arba peiliu padarome norimas figūrėles. Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos sudedame figūrėles ir pašauname. Kepame apie 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai parus.
Norint pagaminti glajų, iki purumo išplakame baltymus. Toliau plakant po šaukštelį dedame cukraus pudrą. Masė turi tapti „blizgi“.
Ją tepame ant ką tik iškeptų sausainių, papuošiame pabarstukais. Norint išgauti spalvas, galima glajų maišyti su burokėlių sultimis, vyšnių uogiene, šokoladu ir pan.
Jūsų valgoma šeimyna pagaminta!
Skanių švenčių!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!