Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Paaiškėjo, kiek kainuoja brangiausia pasaulyje Šv. Kalėdų vakarienė

Londono virtuvės šefas, Benas Spaldingas, dirbęs „The Fat Duck“, Gordono Ramsay ir Niujorko „Per Se“ restoranuose, atskleidė, kokie patiekalai sudarys brangiausią pasaulyje šv. Kalėdų vakarienės meniu.
Klaustukas
Klaustukas / „Photos.com“ nuotr.

Keturiems asmenims šventinė vakarienė kainuos 125000 svarų sterlingų (431600 litų).

Prabangiąją vakarienę B. Spaldingas su savo komanda paruoš kliento namuose.

Patiekalai bus gaminami iš prabangių sudedamųjų dalių: „Yubari King“ meliono, kainuojančio 2500 svarų sterlingų, „Densuke“ arbūzo (2600 svarų sterlingų), 150 metų senumo acto (1030 svarų sterlingų), baltųjų triufelių (3500 svarų sterlingų) ir valgomųjų aukso lakštų (6000 svarų sterlingų).

37000 svarų sterlingų vertės 1907 metų „Piper Heidsieck“ šampano butelis bus išpilstytas į deimantais inkrustuotas taures.

Norintiems stipresnių gėrimų bus siūloma vaišintis „Diva“ degtine už 2000 svarų sterlingų, rašo telegraph.co.uk.

Kaip pagrindinis patiekalas bus patiekiamas keptas kalakutas su jaučio file ir širdimi. Patiekalas bus įvyniotas į valgomojo aukso lakštus ir pabarstytas brangiausiomis pasaulyje pistacijomis.

Desertui bus siūloma pasigardžiuoti brangiausia pasaulyje „Kopi Luwak“ kava su „Densuke“ arbūzu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos