Švenčių stalui. Sorų košė su vištiena

Patiekalui pagaminti reikės: 1 vištos, 1 l vandens, 1 stiklinės sorų kruopų, 1 šaukšto sviesto, trupučio druskos, mėgstamų prieskonių.
Puodas
Puodas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vištą išvirkite litre vandens, paskanintame druska bei prieskoniais. Išvirusią vištą išimkite iš sultinio. Į sultinį suberkite išplautas sorų kruopas ir virkite 20 min. Vištą atskirkite nuo kaulų, mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į verdamą košę. Tada įdėkite sviesto, gerai išmaišykite, įberkite mėgstamų prieskonių ir virkite dar 10 min. Išvirusią košę šiltai uždenkite ir palaikykite, kol išbrinks.

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų