Visų pirma užmaišome mielinę tešlą: apie 80 g mielių ištirpiname šiltame piene, nuolat maišant pilame miltus (apie 400 gramų) ir vandenį, beriame truputį cukraus, druskos. Tešlą užmaišius paliekame iškilti. Galima naudoti ir pirktinę mielinę tešlą, bus žymiai greičiau.
Įdarui verdame pamirkytus džiovintus grybus, išvirtus – sumalame, kepiname aliejuje su svogūnais. Iškočiotoje tešloje su stikline padarome „blynelius“ kaip koldūnams, dedame įdarą, kampus užlankstome ir kepame karštame aliejuje keptuvėje.
Ne Kūčių stalui galima gaminti tokius pyragėlius su virtos maltos mėsos, įdaru, raugintais kopūstais, pievagrybiais, grybus maišyti su virta mėsa, kopūstus su grybais, galima dėti netgi saldžią uogienę.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!