1 a.š. sausų mielių;
400 g miltų;
1,5 a.š. druskos;
1,5 a.š. cukraus;
1 š. (15 g) sviesto;
280 ml vandens.
Kaip gaminti? Užminkome tešlą ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai pakils, rankas sutepame aliejumi, imame tešlą ir padaliname į tris dalis. Padarome iš jų tokius kaip blynus ir susukame. Gaunasi savotiškas vyniotinis iš tešlos.
Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, siūlė turi būti apačioje. Sutepame vandeniu ir pabarstome sezamo sėklomis. Pastatome dar 30 min šiltoje vietoje. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kažkur 20 minučių.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!