„Manau Kalėdiniam stalui šis patiekalas labai tiks. Jis ne tik yra graži stalo puošmena, bet ir labai skani“ – rašo 15min.lt skaitytoija Galina J.
Patiekalui reiks šonkauliukų, juostos, nesupjaustytos. Marinuojame šonkauliukus savo mėgstamiausiai prieskoniais. Galima naudoti sojos padažą, galima įpilti vyno, būtinai reikia druskos, pipirų. Taip pat nepamirškite pasitelkti savo fantazijos.
Ruošiame įdarą. Jam naudojame faršą, pasirinkite, koks jums patinka. Galima maišyti kiaulieną su jautiena, bet jokiu būdu tai neturėtų būti pirktas faršas. Nusiperkame mėsos ir sumalame.
Faršui reikia prieskonių, pakepintų morkų su svogūnais, apkepintų grybų, kiaušinio, grietinėlės. Viską gerai išmaišome.
Iš šonkauliukų padarome tokį kaip šulinį, į vidų dedame faršą. Surišame siūlu, kad neišbyrėtų.
Kepame orkaitėje įsukta į foliją apie 1 val. 30 min. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų kelmo dydžio.
Prieš pabaigą nuimame foliją kad apskrustų.
Iškeptą kelmą papuošiame.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!