Jums reikės:
250 g sviesto
1 didelio kiaušinio
2,5 stiklinės miltų
1 šaukšto cukraus pudros
2 šaukštų vanilinio cukraus
Gaminimas: Kambario temperatūros minkštą sviestą pertriname savo rankomis į trupinius su miltais. Įmušame 1 kiaušinį, pilame 1–2 arbatinius šaukštelius vandens ir minkome tešlą.
Jei tešla išeina labai sausa, galima įpilti dar šiek tiek vandens. Tuomet tešlą uždengiame folija ir įdedame į šaldytuvą 1 valandai.
Vėliau iš tešlos formuojame maždaug putpelės kiaušinio dydžio kamuoliukus ir dedame juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Skardą su paruoštais sausainiais dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Sausainius kepame 20–25 minutes iki kol jie įgauna auksinę spalvą.
Cukraus pudrą persijojame, pridedame vanilinio cukraus ir išmaišome. Dar šiltus sausainius-kamuoliukus apvoliojome šiame mišinyje.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!