Reikalingi produktai:
125 g. sviesto;
125 g. cukraus;
1 kiaušinio;
250 g. miltų;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio vanilinio cukraus arba žiupsnelis vanilės sėklų;
2 a. šaukštelių kakavos
Procesas:
Sumaišykite sviestą ir miltus, kol pasidarys birūs trupiniai. Sudėkite cukrų, druską ir kiaušinį, viską suminkykite į vientisą masę, kurią padalinkite pusiau. Į vieną dalį įdėkite vanilės, o į kitą kakavos ir
minkykite vanilinę ir kakavinę dalis atskirai, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys. Suformuokite 2 rutulius, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai.
Atšaldytos tešlos rutulius iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus į vienodo dydžio stačiakampius (maždaug 3–4 mm storio). Vanilinį stačiakampį patepkite vandeniu ir ant jo uždėkite kakavinį stačiakampį. Viską dar lengvai pakočiokite, kad abi tešlos gerai suliptų. Stačiakampį susukite į vyniotinį, jį supjaustykite į 1 cm storio sausainiukus. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 200 C laipsnių orkaitėje apie 12 min. – kol sausainėliai švelniai pagels. Atvėsinkite skardoje.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai neliks be dovanų!