Kiaulienos kumpio, kiek įmanoma apvaliau išpjauto, „Santa Maria“ aitriųjų paprikų, druskos, pipirų, majonezo, džiovintų slyvų ir džiovintų persikų.
Kaip gaminti? Iš vakaro mėsą įtriname aitriosiomis paprikomis, druska, pipirais, aptepame majonezu ir paliekame marinuotis. Prieš kepdamos, peiliu darome skylutes ir į jas įkišame džiovintus vaisius. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val (priklausomai nuo gabalo dydžio), baigiant kepti galima leisti paviršiui šiek tiek apskrusti. Labai skanu karštas kepsnys šaltą žiemos vakarą, jei liks – puikiai tiks šaltas pusryčiams.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!