Pasak Neringos, šį saldų Advento kalendorių – meduolį galima dovanoti arba kiekvieną Advento dieną suvalgyti patiems po mažą gabalėlį, belaukiant pačios svarbiausios metų šventės – šv. Kalėdų.
Kalendoriui pagaminti reikės:
350 g medaus;
¼ šaukštelio druskos;
200 g miltinio cukraus (dėjau 100 g);
800 g miltų;
2 kiaušinių;
1 ¼ šaukštelio kepimo miltelių;
1 šaukštelio cinamono;
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
¼ šaukštelio kardamono.
Gaminimas: medų, cukrų ir druską maišant pakaitinti, kol ištirps cukrus. Į drungną medaus masę suberti kepimo miltelius su prieskoniais, berti miltus ir įmušti kiaušinius. Išminkyti blizgią ir tamprią masę.
Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos iškočioti stačiakampio formos lakštą, perkelti į riebalais pateptą skardą, subadyti šakute ir kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol pagels.
Glajui: 1 kiaušinio baltymą išplakti, sumaišyti su 1,5 stiklinės cukraus pudros ir šlakeliu citinos sulčių. Maišyti tol, kol glajus pabals ir pradės blizgėti.
Iškepusį lakštą dėti ant lentelės ir pažymėti dienų langelius bei datas. Dekoruoti baltu glajumi, tirpintu šokoladu ir gera nuotaika.
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai neliks be dovanų!