Jums reikės:
250 g miltų;
120 g sviesto;
80 g cukraus;
2 a.š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinio;
3 š. pieno;
abrikosų džemo.
Sviestą sutarkuoti dubenyje su miltais, nuolat pavoliojant, kad nepriliptų prie rankų. Kai sviestas bus sutarkuotas, jį trupinti ir volioti miltuose, kad išeitų trupinėliai. Kai trupinėliai pasidarys, suberti cukrų. Viską maišyti rankomis. Tada įmušti kiaušinį ir vėl viską apvolioti. Po to supilti pieną ir minkyti tešlą ir iš jos padaryti apvalų gabalą. Šį įdėti į švarų maišelį ar suvynioti į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėti į šaldymo kamerą.
Kai gabalas atvės, išimti ir pradėti kočioti nelabai ploną lakštą, iš kurio formelėmis išspausti sausainiukus. Kas antram „išdurti“ skylutę.
Tada nieko nelipdant vieno ant kito, dedame į skardą, pateptą sviestu ir pabarstytą miltais ir kepame apie 15–16min. 180 C orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Tik iškeptus sausainius ne atvėsinti, o imti tuos, kurie be skylučių, ir ant jų tepti abrikosų džemą, o ant viršaus uždėti sausainį su skylute. Taip padaryti su visais.
Valgyti atvėsusius su pienu.
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!