„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Virtuvėje su draugais: kulinarinių filmų vakarėlis

Jeigu namuose rengiate šventinį vakarėlį, neapsiribokite vien tik karnavaliniais kostiumais. Tegul pagrindiniu vakaro akcentu tampa temą atitinkantis maistas – jis sukurs ypatingą nuotaiką, pamalonins skrandžius, o šeimininkams leis pademonstruoti kulinarinius sugebėjimus.
Filmo „Julie ir Julia“ kadras
Filmo „Julie ir Julia“ kadras / Filmo kūrėjų nuotr.

Nesinori persirenginėti? Paskirkite draugų vakarėlį išskirtinai maistui. Na, ir filmams, kuriuose maistas atlieka pagrindinę rolę.

Užkandžiui į grotuvą įdėkitę „Julie and Julia“ kompaktinę plokšelę, o svečius sukvieskite prie puodo su verdančiu vandeniu. Tai bus nesunkus, bet labai įtraukiantis užkandis – prancūziški be lukšto virti kiaušiniai. Leiskite kiekvienam pademonstruoti savo sugebėjimus. Per Kūčias buriame leisdami į vandenį vašką. Kodėl gi ateities nepaspėlioti ir iš baltymo formos?

Pagrindiniam patiekalui galima patiekti vokišką filmą „Sielos virtuvė“, o savo virtuvę paversti graikišku restoranu. Nesate įgudę? Nukrapštykite nuo žuvies pirštelių džiūvėsėlius, papuoškite žalumynais ir patiekite juos už 45 eurus. Pernelyg paprasta? Keiskite grotuve diską į „Valgyk, meslkis, mylėk“. Iškart pradėkite maišyti tešlą picos papločiams, kad kvapnaus neapolietiško patiekalo galėtumėte paragauti kartu su Julios Roberts heroje.

Norite iššūkio? Su filmo „Julie ir Julia“ heroje grįžkite į „Le Cordon Bleu“ kulinarijos institutą ir pabandykite iškaulinti vištą.

Atėjo metas desertui, o jam rekomenduojame filmą „Toast“ (Skrebutis). Tikra Jungtinės Karalystės maisto žurnalisto ir rašytojo Nigelio Slaterio gyvenimo istorija paremtame filme išvysite daugybę patiekalų, tačiau esminis – morenginis citrinų pyragas. Gamindamas šį desertą filmo herojus kovoja su pamote dėl tėvo dėmesio.

Morenginis citrinų pyragas

Jums reikės:

250 ml cukraus
2 valg. šaukšt. miltų
3 valg. šaukšt. krakmolo
¼ arbat. šaukšt. druskos
350 ml vandens
2 citrinų
4 kiaušinių

Pirmiausiai iškepkite tradicinį sviestinės tešlos pagrindą. Kol jis kepa, puode išmaišykite didžiąją dalį (apie 240 ml) cukraus, miltus, krakmolą ir druską. Supilkite vandenį, nutarkuokite nuo citrinų žievelę, supilkite išspaustas citrinų sultis. Maišydami užvirinkite. Sudėkite sviestą. Atskirkite ir išplakite kiaušinių trynius, maišydami į juos supilkite pusę cukraus sirupo. Grąžinkite mišinį į puodą, kur laukia likęs sirupas. Maišydami virinkite, kol sutirštės. Supilkite ant apkeptos sviestinės tešlos.

Išplakite kiaušinių baltymus palengva pildami likusį cukrų. Tai bus viršutinė pyrago dalis. Paskirstykite suformuodami spyglius iš kiaušinio baltymo.

Kepkite 10 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol morengas gražiai paruduos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs