„Dailymail.co.uk“ rašo, kad spaudimas šampano butelio viduje gali iššauti kamštį net 50 mylių per valandą greičiu. Toks greitis pakankamas, kad stiklinis butelis sudužtų arba kamštis netyčia pataikytų į akį.
Amerikiečių Oftalmologijos akademijos pareiškime skelbiama, kad kai šampano kamštis iššauna, žmonės nespėja sureaguoti ir apsaugoti akių. Šampano buteliuose esantis spaudimas yra didesnis nei spaudimas standartinėje automobilio padangoje. Taigi kamštis gali pataikyti į akį arba sutrupinti butelį.
Kamščiui kliudžius akį, jos pažeidimas gali būti toks rimtas, kad įmanoma apakti.
Britų oftalmologai dar ankščiau padarė išvadas: 750 ml (standartinis) šampano butelis gali iššauti kamštį iki trylikos metrų. Nors dažniausiai atidarant butelį kamštis išskrieja apie 60 cm, jis šauna tokiu greičiu, kad per beveik 0,05 sekundės gali pasiekti akį.
Jungtinėse Valstijose ant daugumos šampano butelių yra etiketės, kuriose nurodoma, kaip teisingai atidaryti butelį.
Pirmiausia ant butelio viršūnės reikia apvynioti rankšluostėlį ir tvirtai laikyti kamštį rankoje, ranką dedant ant rankšluostėlio. Tuomet – lėtai stumti kamštį, vos vos jį paspaudžiant ir lėtai sukant butelį ratu, kol kamštis visas išlįs į paviršių.