Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dainininkė Erica Jennings – apie romaną „Vėtrų kalnas“ ir Sigito Staniūno tapybą

15min klausia meno ir kultūros žmonių, kokie filmai, knygos, muzika ir kita kūryba įkvepia juos šiomis dienomis. Šį kartą apie savo mėgstamą kūrybą pasakoja dainininkė Erica Jennings.
Erica Jennings
Erica Jennings / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Muzika | Nuo Ninos Simone iki Freddie Mercury

„Apie muziką kalbėti sunkiausia, nes klausausi begalės kūrinių, atlikėjų ir albumų, – pradėjo dainininkė. – Tačiau vaikystėje mano gyvenimą pakeitė amerikiečių džiazo atlikėja Nina Simone bei viena jos dainų „My Baby Just Cares for Me“. Mano tėvai namuose turėjo labai daug vinilinių plokštelių, kurių klausydavo ir mano apie dešimt metų vyresnės seserys. Taip pat prisimenu savo mamą, grojančią Piotrą Čaikovskį.“

„8-erių pirmą kartą išgirdau „Guns N' Roses“ debiutinį albumą „Appetite for Destruction“ ir ypač susižavėjau Axlio Rose‘o kaip roko atlikėjo vokalu. Kai man buvo 10 metų, gimtadienio proga gavau Madonnos ryškiausių hitų albumą „The Immaculate Collection“, – 15min teigė pašnekovė.

Kaip svarbius muzikantus E.Jennings įvardijo kompozitorių George‘ą Gershwiną, poetą ir dainininką Leonardą Coheną, grupę „ABBA“, pagal kurios muziką mėgdavo šokti.

Galiausiai menininkė prisiminė Freddie Mercury, grupės „Queen“ vokalistą. „Klausydamasi jo pasirodymo „Live Aid“, kuriame „Queen“ atliko 20 min. popuri, supratau, kad tai vienas geriausių jo pasirodymų apskritai“, – pasakojo ji.

Teatras | „Translations“

„Didžiulį įspūdį man padarė vienas pirmųjų spektaklių, kurį aš mačiau Airijos teatre „Translations“, sukurtą pagal Briano Frielo pjesę“, – sakė ji.

Pasak E.Jennings, spektaklis yra apie skirtingų kalbų situaciją bei kultūrinį imperializmą Jungtinėje Karalystėje. „Iš Anglijos atvažiavusieji nemoka kalbėti airiškai, tad istorijoje pasakojama apie kalbos defektų turinčią merginą, kuri randa bendrą kalbą su kareiviais. Be to, pjesėje yra ir meilės linija“, – pasakojo ji.

VIDEO: Translations | An Introduction

Literatūra | „Vėtrų kalnas“

Mėgstamiausia E.Jennings knyga yra britų rašytojos Emily Brontë romanas „Vėtrų kalnas“. „Nežinau, kiek kartų nuo 8–9 metų esu jį perskaičiusi, – teigė ji. – Apskritai vaikystėje labai daug skaičiau.“

Dainininkei ši knyga įdomi „dėl visko“, pradedant siužetu ir aprašymais. „Tiesiog neįmanoma nuo jos atsitraukti“, – pridūrė.

Wikipedia Commons nuotr./Emily Brontë
Wikipedia Commons nuotr./Emily Brontë

Kinas | „Bulvarinis skaitalas“ ir „Pabėgimas iš Šoušenko“

Quentino Tarantino „Bulvarinį skaitalą“ dainininkė matė „gal 20 kartų“. Kaip vieną mėgstamiausių filmų ji taip pat įvardijo Franko Darabonto „Pabėgimą iš Šoušenko“.

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Pabėgimas iš Šoušenko“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Pabėgimas iš Šoušenko“
Vida Press nuotr./„Bulvarinis skaitalas“ ir pavojinga Umos Thurman herojė, 1994 m.
Vida Press nuotr./„Bulvarinis skaitalas“ ir pavojinga Umos Thurman herojė, 1994 m.

Paroda | Sigito Staniūno tapyba

„Kaip menininką labai gerbiu tapytoją Sigitą Staniūną. Jo kūryba yra tiesiog kosmosas. Mes jį sutikome Vilniaus senamiesčio gatvėje visiškai netyčia prieš kokius 8-9 metus. Ateik, aš jums noriu kai ką parodyti, kreipėsi jis į mus. Nuėjusi į jo studiją negalėjau pratarti žodžio, nes niekada nebuvau mačiusi tokio grožio“, – pasakojo E.Jennings.

Dainininkė taip pat neseniai lankėsi tapytojo parodoje, vykusioje Vilniaus rotušėje, „Spalvų harmonijos sodai“.

Manto Lideikos nuotr./Sigitas Staniūnas
Manto Lideikos nuotr./Sigitas Staniūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?