Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dramaturgė B.Kapustinskaitė: brangiausias ir mylimiausias spektaklis man yra „Terapijos“

15min klausia meno ir kultūros žmonių, kokie filmai, knygos, muzika ir kita kūryba įkvepia juos šiomis dienomis. Šį kartą savo mėgstama kūryba dalijasi dramaturgė Birutė Kapustinskaitė.
Birutė Kapustinskaitė
Birutė Kapustinskaitė / 15min nuotr.

Literatūra / „Aušros pažadas“

Mėgstamiausia knyga dramaturgei dažnai tampa „paskutinio etapo knyga“:

„Etapo, kuris gali būti metai, dveji ar penkmetis. Kurį laiką man tokia knyga buvo Romaino Gary „Aušros pažadas“, prie kurios vis sugrįžtu, nes kažkas man ten labai jautraus ir gražaus užfiksuota.“

Knygos viršelis/„Aušros pažadas“
Knygos viršelis/„Aušros pažadas“

Kinas / Įvairus

„Buvo etapas, kai labai mėgau ir po keletą kartų žiūrėjau „Buffallo 66“, „Adomo obuolius“, „Parazitą“, „Mamytę, „Thelma and Louise“, Quentino Tarantino filmus. Taip pat tikriausiai dar daug tų, kurie darė didelę įtaką. Bet laikui bėgant išsitrynė, palikdami kažkokius kūrybinius atgarsius, bet ne pavadinimus atmintyje“, – pasakojo B.Kapustinskaitė.

Kadras iš filmo „Parazitas“
Kadras iš filmo „Parazitas“

Muzika / Gyvas garsas

„Dainos ateina ir išeina etapais, bet mieliausias ausiai yra gyvas garsas: dėl man pačiai nesuprantamų priežasčių dažniau klausau realybės nei muzikos. Būna etapai, kai klausau filmų garso takelių, vienos ir tos pačios dainos ar naujai atrastų grupių“, – sakė ji.

Pastaruoju metu dramaturgės automobilyje dažniausiai skambėjo „Kamanių šilelio“ „Aš nieko nežinau“ ir „Paleisk mane namo“, Nicolas Jaar „Time For Us“ ir „Space is Only Noise“, Khruangbin & Leon Bridges „Midnight“, Poolside „Harvest Moon“.

Teatras / „Terapijos“

„Brangiausias spektaklis – „Terapijos“, nes pirmas, nes svarbus, nes mylimas ir brangus, – teigė ji. – Iš matytų kitų kurtų spektaklių didelį įspūdį paliko Catelluccio, Warlikowskio darbai. Paskutinis iš matytų ir įspūdį palikusių spektaklių – „Our time“, kuris vyko Residenz teatre, Vokietijoje. Paliko įspūdį tiek dramaturgija, tiek pastatymas, tiek vaidyba ir scenografija.“

D.Matvejevo nuotr./Spektaklis „Terapijos“
D.Matvejevo nuotr./Spektaklis „Terapijos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas