Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiugas Siaurusaitis apie 45-erių metų jubiliejų švenčiantį aktorių Juozą Gaižauską: jis jau nebe atominis, o radioaktyvus!

Švęsti savo 45-erių jubiliejaus aktorius Juozas Gaižauskas ketvirtadienį neketina – nebent intensyviai repetuodamas, likus vos savaitei iki aktoriaus autorinio koncertinio spektaklio „Atominiai bičai“ premjeros.
Juozas Gaižauskas
Juozas Gaižauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak aktoriaus bičiulio Džiugo Siaurusaičio, J. Gaižauskui nebetinka „atominio“ etiketė, tai turi būti kažkas dar stipresnio.

„Seniai pažįstu Juozą  jis jau nebe atominis, o radioaktyvus! Dabar visi aktyviai diskutuoja apie energetinę nepriklausomybę. Dairykimės arčiau. Imkit J. Gaižauską, ir nereikės pirkti energijos iš Rusijos. Jo dėka Lietuva gali tapti labiausiai apšviesta ir apšiltinta valstybe Europoje“, – šmaikščiai kalbėjo aktorius Dž. Siaurusaitis.

Tuo tarpu muzikantas, prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas J. Gaižauskui gimtadienio proga linki kūrybinės sėkmės. „Gal ir banaliai skamba, bet pripažinimas kūrėjui yra didžiausias laimėjimas. Lietuvos kultūrinėje scenoje yra daug nelaimingų menininkų, kuriančių tai, kas perkama. Tad linkiu Juozui kūrybinio pasitenkinimo – manau, tai yra jo atominis variklis“, – aktorių sveikino S. Urbonavičius.

J. Gaižauskas kartu su Sakalu Uždaviniu šiemet įkūrė „Vilniaus aktorių teatrą“, kuris publikai prisistatys J. Gaižausko autoriniu koncertiniu spektakliu „Atominiai bičai“. Pasak aktoriaus, kiekvienas žmogus kažkuria prasme yra „atominis bičas“, gal tik vadina jį kitokiu vardu.

„Atominiai bičai“ į savo komandą subūrė išties neeilinius vyrus. Iš „Viengungių melodijų“ pažįstamus kūrinius, o taip pat ir naujausią J. Gaižausko kūrybą spektaklio metu atliks gitaros virtuozas Aurelijus Globys, pirmasis Valstybinio simfoninio orkestro smuikas Zbignevas Levickis bei kontrabosistas Ramutis Ležinskas ir kiti profesionalai.

A. Globys, su J. Gaižausku bendraujantis nuo 1990 metų, laiko padarinius matuoja lakoniškai: „Jei seniau repetuodavome per įvairius bendrus gimtadienius, tai dabar repeticijos vyksta Kongresų rūmuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas