Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

F.Bortkevičienės kalbos premija skirta „Gimtosios kalbos“ vyr. redaktorei R.Urnėžiūtei

Felicijos Bortkevičienės kalbos premija šiemet skirta žurnalo „Gimtoji kalba“ vyriausiajai redaktorei Ritai Urnėžiūtei, per spaudos konferenciją Seime penktadienį pranešė Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.
Rita Urnėžiūtė, Gitanas Nausėda
Rita Urnėžiūtė, Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Premijos laureatė R.Urnėžiūtė sakė, kad lituanistai, redaktoriai apie spaudą ir knygą galvoja kasdien, bet nėra įpratę daug kalbėti, nes jų darbas susijęs su raštu ir, jei gerai atliktas, redaktoriai dažniausiai lieka nepastebėti.

„Mūsų profesijos žmonės, lituanistai, redaktoriai, dėstytojai apie spaudą ir knygą galvoja kasdien, tai yra mūsų kasdieninis darbas, mūsų duona, bet kalbam, tuo labiau Seime, retai“, – renginyje sakė laureatė.

„Jei darbo rezultatas atsiranda laiku ir kokybiškas, tokio žmogaus kaip redaktorius paprastai niekas ir nepastebi, nes viskas įvyko gerai“, – kalbėjo R.Urnėžiūtė.

R.Urnėžiūtė yra ilgametė Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro darbuotoja, leidžiamo žurnalo „Gimtoji kalba“ vyriausioji redaktorė, lietuvių kalbos tyrinėtoja ir puoselėtoja.

​Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija kasmet iki gegužės 7-osios, kai minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, skelbia F. Bortkevičienės kalbos premijos laureatą. Premijos dydis yra 6 tūkst. eurų, jos simbolis – skulptūrėlė „Vyturys“.

Ši premija yra skirta įamžinti žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės F. Bortkevičienės (1873-1945) atminimą ir skiriama už reikšmingą lituanistinę veiklą Lietuvos ir užsienio piliečiams, organizacijoms ar institucijoms. Premija įsteigta 2004 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas