Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiam jaunajam „ArtVilnius’15“ menininkui – P.Lincevičiui – premija kūrybinio kelio pradžiai

Pirmąją šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius’15“ dieną buvo išrinktas ir paskelbtas geriausias jaunasis „ArtVilnius’15“ menininkas (iki 35-erių metų). Šios nominacijos laureatu tapo Petras Lincevičius, 25-erių metų Vilniaus Dailės Akademijos absolventas iš Šilavoto kaimo, Prienų rajono.
Petras Lincevičius
Petras Lincevičius / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Temos: 1 Premija

Kaip praneša mugės organizatoriai, laureatas Petras Lincevičius meno mugėje „ArtVilnius’15“ dalyvauja pirmą kartą. Jo kūriniai eksponuojami Vilniaus Dailės Akademijos parodų salės „Titanikas“ stende, kuriame galima išvysti tapybos darbų ekspoziciją „Namukas laikui / Ryto nebus“.

Šiems tapybos darbams jaunąjį kūrėją įkvėpė jo paties kaimo buitis, tad savo kūriniuose jis nostalgiškai vaizduoja senovinius daiktus – prosenelių palikimą. Moderniu menu jo darbus verčia laikmetis ir požiūris iš šiandieninės globalios visuomenes į išlikusį etnokultūros paveldą.

„Iš tiesų, šis laimėjimas man buvo labai netikėtas. Šioje meno mugėje dalyvauju pirmą kartą ir labai džiaugiuosi sėkmingu startu ir tokiu įvertinimu.  Menininkas stengiasi ir kuria ne dėl premijos ar apdovanojimų. Vis dėlto, kai juos gauni, supranti, jog eini teisingu keliu. Tai lyg pirmoji pagalba skatinanti toliau tapyti ir kurti“ , – cituojamas P.Lincevičius.

Geriausia jaunojo „ArtVilnius’15“  menininko nominacijos laimėtojui skiriamas piniginis 1000 eurų apdovanojimas, kurį įsteigė mugės mecenatas advokatų kontora COBALT. Laureatas atskleidė, kad visus gautus pinigus už tapybą ir investuos į tapybos reikmenis – teptukus, dažus, drobes.

Taip pat menininkas atskleidė neketinantis nukrypti nuo jam artimos temos, kuri buvo įvertinta „ArtVilnius'15“ mugėje – „plėtosiu meilės savo kraštui temą. Linkėčiau ir kitiems kūrėjams nepamiršti, kad menas susijęs su tuo, kas tu esi ir kurti dėl savo krašto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas