Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kultūros ministerija ieško Vilniaus ir Kauno apskričių viešųjų bibliotekų vadovų

Kultūros ministerija trečiadienį pranešė paskelbusi konkursus į Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus ir Kauno apskrities viešųjų bibliotekų vadovų pareigas.
Molėtų biblioteka ir Molėtų kultūros centras
Molėtų biblioteka ir Molėtų kultūros centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vadovams keliami reikalavimai – turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, magistro laipsnį, ar lygiavertę humanitarinių mokslų, socialinių mokslų, ugdymo mokslų studijų krypčių aukštojo mokslo kvalifikaciją, ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį įmonei, įstaigai ar organizacijai, jų padaliniams.

Taip pat pretendentai gali turėti ir verslo ir viešosios vadybos, teisės studijų krypčių grupių studijų diplomą, tačiau turi būti bent trejus metus vadovavę kultūros srities įstaigai, įmonei ar organizacijai.

„Vadovavimas Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešajai bibliotekai – tai lyderystė bibliotekos kaitai į stiprų regioninį kompetencijų centrą, kuris atviras pokyčiams ir naujovėms ir ženkliai prisideda prie vertės visuomenei kūrimo“, – pranešime cituojamas kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

Apie konkursą į Kauno apskrities viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas viceministras sako, kad jos vadovui teks nelengvas uždavinys formuoti ir įgyvendinti atnaujintų bibliotekos erdvių įveiklinimo strateginius sprendimus, sukuriant atvirą kultūros ir informacijos centrą.

„Ši pozicija apima labai platų veiklos spektrą ir reikalauja žiniomis ir naujomis idėjomis grįstos lyderystės, drąsos ir atsakomybės kryptingiems pokyčiams, gebėjimo kurti bendradarbiaujančių organizacijų tinklus ir juose aktyviai veikti“, – teigia R.Mikaitis.

Pretendentų prašymai dalyvauti į šiuos konkursus priimami iki spalio 31 dienos.

Kultūros ministerija jau anksčiau yra paskelbusi konkursą eiti Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas. Paraiškų dalyvauti šiame konkurse laukiama iki spalio 23 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas