Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 06 /20:08

Kultūros ministerija paskelbė konkursą vadovauti Valdovų rūmų muziejui

Kultūros ministerija paskelbė konkursą eiti Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų generalinio direktoriaus pareigas, antradienį pranešė ministerija.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Paminklo „Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino priesakai Vilniui ir Lietuvai“ atidengimas

„Valdovų rūmai – istorinės rezidencijos pobūdžio muziejus, kaupiantis, saugantis, tiriantis ir visuomenei pristatantis ne tik Lietuvos valstybės bei jos valdovų istorijos ir kultūros paveldą, gausius ir unikalius archeologijos rinkinius, bet ir europines taikomosios ir vaizduojamosios dailės kolekcijas, lituanistines vertybes“, – pažymi kultūros ministras Simonas Kairys.

Pasak jo, būsimas muziejaus vadovas savo žiniomis, gebėjimais bei prisiimta lyderyste prisidės prie visuomenės istorinės ir kultūrinės savimonės, pilietiškumo, kūrybingumo, bendruomeniškumo ugdymo, įvairiomis priemonėmis ir formomis didinant visuomenei teikiamų kultūros paslaugų įvairovę, kokybę ir prieinamumą.

Pretendentų prašymai dalyvauti konkurse priimami iki vasario 20 dienos.

Jie privalo turėti magistro kvalifikacinį laipsnį, įgytą baigus humanitarinių, socialinių mokslų ar menų krypčių studijas, ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį įmonei, įstaigai ar organizacijai.

Taip pat pretenduoti gali asmenys, baigę verslo ir viešosios vadybos mokslų, teisės studijų krypčių grupių studijas ir turintys ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje veikiančiai įmonei, įstaigai ar organizacijai ir jų padaliniams.

Dabartinis Valdovų rūmų direktorius Vydas Dolinskas muziejui vadovauja nuo jo įkūrimo 2009-aisiais. 

Muziejaus vadovo kadencija penkeri metai. Muziejaus direktorius pareigas gali eiti ne ilgiau nei dvi kadencijas iš eilės. Muziejų vadovų kadencijos įvestos 2018 metų liepos 1 dieną, pirma jų kadencija pradėta skaičiuoti laimėjus konkursą nuo šios datos.

Muziejus prieš dešimtmetį įkurtas Vilniuje, atstatytuose Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmuose – Vilniaus Žemutinėje pilyje. 

Prieš 200 metų nugriauti rūmai atkurti virš 1987–2001 metais atkastų rūmų liekanų. Tai Vilniaus pilių komplekso sudėtinė dalis – kunigaikščių rūmai, stovėję tarp Katedros ir Pilies kalno. Rūmai susideda iš keturių korpusų su uždaru kiemu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas